Gå til sidens hovedinnhold

Lær om fiskemåltider tilpasset barn

Artikkelen er over 4 år gammel

Fiskesprell er et teoretisk og praktisk kurs. Her lærer deltagerne hvordan sjømat kan tilberedes i barnehagene og SFO.

Kurset gir en innføring i temaer knyttet til barns kosthold og helse, med spesielt fokus på sjømat. Deltagerne får også en praktisk innføring i hvordan de kan tilberede og presentere enkle, barnevennlige retter med fisk, og hvordan de kan bruke matlaging som et utgangspunkt for pedagogisk aktivitet.

Får inspirerende materiell
Kursdeltagerne får, foruten praktisk øving og en god fiskebuffet-lunsje med egenlagde retter, med seg inspirerende materiell som kan deles med barn og ansatte i de barnehager og skoler de jobber på.

I Oppland har vi to kompetente kursledere, Oddveig Tronrud, som er tidligere kokk fra Valdres og Torill Kristiansen som er barnehagebestyrer i Gjøvik.

Er din barnehage, SFO eller skole interessert i Fiskesprellkurs, ta kontakt med Ane Bjørnsgaard i Oppland fylkeskommune.

 

Om fiskesprell

  • Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å få barn og unge til å spise mer sjømat.
  • Programmet er et ledd i folkehelsearbeidet i Oppland og initiert av nasjonale samarbeidspartnere som Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Helsedirektoratet.
  • Det er Oppland fylkeskommune som forvalter tilskuddsmidlene for kurs og kompetanseheving på Fiskesprell.

Kommentarer til denne saken