Dette synet møtte Marika da hun kom til Neveltoppen

Denne søppelhaugen brukte Marika Mellegaard Bové og nevøen under fem minutter på å samle inn da de la turen til Neveltoppen i helgen. - Jeg ble direkte sint, sier Mellegaard Bové.

Denne søppelhaugen brukte Marika Mellegaard Bové og nevøen under fem minutter på å samle inn da de la turen til Neveltoppen i helgen. - Jeg ble direkte sint, sier Mellegaard Bové. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Marika Mellegaard Bové skulle på fjelltur med nevøen sin i helgen, ble hun trist over å se hvor mye søppel som lå igjen etter besøkende.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Denne helgen har Neveltoppen, som er et populært turmål for lillehamringer og hyttefolk, hatt storinnrykk av turgåere. Høstferien er sannsynligvis en viktig faktor. Det har vært fint vær, og mange som ønsket seg ut i fjellet.

En av GDs journalister hadde aldri sett så stor pågang med biler og turgåere i området noen gang. En av disse var altså Marika Mellegaard Bové, som ble frustrert over synet som møtte henne på toppen.

- Da vi kom opp på toppen var det veldig frustrerende å se alt søppelet som lå mellom steinene, som folk ikke gadd å ta med seg. Mange er nok ikke oppmerksomme på det, men jeg synes det er så synd å se hvordan søpla blir liggende igjen.

Hun forteller til GD at hun sammen med nevøen plukket søppel i mindre enn fem minutter og endte opp med den lille søppelhaugen som vises på bildet.

- Jeg ble direkte sint da jeg så det. Når det ikke er noen søppeldunker ute i naturen, tenker jeg at man som forbruker må være bevisst og ta ansvar. Plasten blir jo liggende i lang tid, kanskje tusen år, før den forsvinner.

Mye av søppelet lå gjemt mellom sprekker, og var ikke noe som hadde flydd avgårde tilfeldig, forteller Marika Mellegaard Bové til GD.

Mye av søppelet lå gjemt mellom sprekker, og var ikke noe som hadde flydd avgårde tilfeldig, forteller Marika Mellegaard Bové til GD. Foto:

Plastsøppel funnet på Neveltoppen i helgen. Slikt avfall kan bli liggende i naturen i flere hundre år før det forsvinner.

Plastsøppel funnet på Neveltoppen i helgen. Slikt avfall kan bli liggende i naturen i flere hundre år før det forsvinner. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken