Ole Ivars spilte opp til dans

Heier på trommisen: (t.v.) Anne-Britt og Liv Engh, Arild Enghs kusine og søster, syns det er godt gjort å spille på tross av skaden han har i foten.

Heier på trommisen: (t.v.) Anne-Britt og Liv Engh, Arild Enghs kusine og søster, syns det er godt gjort å spille på tross av skaden han har i foten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fagernes var levende da Ole Ivars dro i gang go’musikken på hotellet lørdag 21. mars.

DEL

Fagernes: God stemning og godt humør kjennetegner de oppmøtte når Ole Ivars går på scenen i underetasjen på Quality Hotel & Resort i Fagernes. Blant dem er ekteparet Arne Henriksen og Bente Jensen fra Hakadal, sammen med sin gode venninne Mai-Lill Huseklepp fra Skedsmokorset, som koser seg med litt drikke før det braker løs. De er fans av Norges mestselgende danseband. – Vi har sett dem spille flere ganger, blant annet under en dansegalla da vi var på cruise i Karibien, sier Henriksen, som liker seg godt i Valdres. – Det er kjempefint her, helt topp! sier Jensen, og legger til at de godt kunne tenke seg å bo her.

Mer moro for voksne, takk!

Geir Odden med kone og sønn fra Aurdal, samt Ole Johnny Ødegårdstuen fra Snertingdal, har tatt turen i kveld for å oppleve dansebandet igjen. – Vi har sett Ole Ivars alle gangene de har vært her, forteller Odden. – Oppmøtet er allerede bedre nå enn før, og kvelden har knapt begynt ennå. Dette blir bra!

Ødegårdstuen vektlegger det å støtte de få arrangementene som settes opp i Fagernes. – Når det først skjer noe her er det både viktig og moro å støtte de lokale tiltakene som arrangeres, sier han.Fru Odden er helt enig. – Med unntak av et par steder er det egentlig ingenting som skjer for oss voksne i Fagernes, sier hun. – Folk ville gått ut mer dersom flere danseband spilte med jevne mellomrom.

Danse hele kvelden

Kai Clausen fra Gjøvik og Norun Beate Hasli fra Snertingdal, er to gode venner som nå trapper opp på hotellet for å ha det gøy. – Vi liker Ole Ivars og har kommet for å danse hele kvelden, sier Hasli med et stort smil. De så dansebandet spille i høst på Kiel-ferga, og syns det er morsomt å kunne feire bandets 50-årsjubileum.

Familie og venner

Beveger vi oss videre blant folket finner vi flere som enten kjenner eller er i slekt med enkelte av bandmedlemmene.

– Vi heier på Arild! sier Liv Engh, som er søstera til trommeslageren i bandet, Arild Engh. Anne-Britt Engh, hans kusine, forteller at dette er første opptreden han er med å spille i år, da han lenge har slitt med skade i foten. – Arild er fortsatt ikke helt bra, så vi håper han tar det litt med ro, men det er veldig gøy at han er med igjen!Søstrene Wivian og Wenche Store fra Råholt i Eidsvoll er naboer med bandets bassist og låtskriver, William Kristoffersen. – Vi er mektig stolte av ham, og at han er fra bygda vår, sier Wivian, nyfrelst dansemusikk-elsker. – Vi har vokst opp med han, så det er jo ekstra morsomt at flere av låtene han har skrevet er fra vår egen ungdom, sier Wenche og minnes da Ole Ivars holdt en fabelaktig konsert i en stappfull Råholt kirke i desember i fjor.Hotelldirektør Martijn Scherpbier er svært fornøyd med at ca. 250 stk. møtte opp.

Artikkeltags