Grønne aktivister samles i Valdres

Natur og Ungdom og Alliansen Ny landbrukspolitikk skal  presenterere en alternativ jordbruksmelding

Natur og Ungdom og Alliansen Ny landbrukspolitikk skal presenterere en alternativ jordbruksmelding

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vårens vakreste eventyr finner sted i Valdres. Helga 24. - 26. mars inviterer Grønt Spatak og Natur og Ungdoms Jordbruksutvalg deg til Nørrestogo Skigard - og det er helt gratis.

DEL

ØYSTRE SLIDRE: Bli med og hold aktivistbeina trygt plassert på jorda og besøk bøndene Kathrin og Ole Thomas Aslaksby, som setter bærekraft og kulturlandskap i høysetet.

De deler av sin kunnskap, og vi hjelper til med å rydde kulturlandskap med hest.

Litt nerding blir det også: Vi skal også pløye grundig gjennom et hett landbrukspolitisk tema, nemlig den ferske jordbruksmeldinga som kommer i begynnelsen av mars.

Den blå-blå regjeringen ignorerer nonchalant behovet for et bærekraftig og levedyktig landbruk i Norge i sitt utkast som nå er til behandling av stortinget.

Natur og Ungdom og Alliansen Ny Landbrukspolitikk skal sammen presenterere en egen melding der skal vi fokuset på de riktige spørsmålene:

  • Hvordan får vi et landbruk som motvirker klimaendringer og tar vare på ressursene våre?
  • Vi skal diskutere hva vi og hver enkelt av oss kan gjøre for å komme nærmere et bærekraftig landbruk i hele landet!
  • Vi skal ta et dypdykk i hva en jordbruksmelding egentlig er og se hvordan meldinga kunne vært gjennom den alternative jordburksmeldinga til Alliansen Ny Landbrukspolitikk.

I løpet av helga skal vi altså se på Stortingets jordbruksmelding og finne ut hvordan vi kan bruke den alternative jordbruksmeldinga til ANL, samt drive skjøtsel av kulturlandskap.

Les mer om Grønt spatak.

Les mer om Alliansen Ny Landbrukspolitikk (ANL)

Artikkeltags