Øker på med oppdrag for Røde Kors. – Tilpass turen etter evne

Røde Kors er ute i løypene og passer på folk både i Hedmark og Oppland. Noen flere skader har det vært askeonsdag enn tidligere i påska.

Røde Kors er ute i løypene og passer på folk både i Hedmark og Oppland. Noen flere skader har det vært askeonsdag enn tidligere i påska. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedmark Røde Kors kan melde om 16 pasientbehandlinger det siste døgnet. I Oppland er det rapportert om sju skader og fire henteoppdrag.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Hedmark Røde Kors har fram til nå kunnet melde om en rolig påske. Det siste døgnet har det økt på med totalt 16 pasientbehandlinger. Sju har vært i fjellet, og ni har vært knyttet til russeslipp.

– Vi har hatt 46 mann på fjellet fordelt på åtte vaktstasjoner og har 57 på hjemmevakt klare til å rykke ut dersom uhellet skulle være ute. Vi hadde på samme dag i fjor totalt fire skader. Vi ser også at det begynner å bli flere folk som ferdes i fjellet og oppfordrer folk til å ta vare på hverandre, melder Arthur Thomassen fra informasjonssentralen i Hedmark.

Han minner skiløperne om at en god tur er tur-retur.

– Når snøen utover dagen blir til slush og direkte råtten enkelte steder på grunn av temperaturøkning, kan det bli krevende for mange. Det er ofte når man er sliten at skadene skjer, og vi opplever også ofte at vi må hente folk som er slitne og har overvurdert egne skiferdigheter. Det er derfor viktig å tilpasse turen og løypa etter evne. Det er også viktig å tilpasse løypa til resten av følge – den med minst erfaring skal også orke turen. På den måten blir det en hyggelig tur for alle.

I Oppland er det rapportert inn sju skader, melder informasjonssentralen.

Disse er i Sør-Oppland (1 sykdom, 1 brudd/forstuing i terreng og andre steder), Valdres 1 hode/nakke i anlegg, 3 brudd/forstuing i terreng) Og i Sør-Gudbrandsdalen (1 brudd/forstuing i terreng).

Oppland Røde Kors har også hatt fire henteoppdrag onsdag.


Artikkeltags