22 skader i påskefjellet i Innlandet

PÅSKEFJELLET: Langfredag har det vært mest skader som brudd og forstuinger, opplyser Røde Kors i Hedmark og Oppland.

PÅSKEFJELLET: Langfredag har det vært mest skader som brudd og forstuinger, opplyser Røde Kors i Hedmark og Oppland.

Artikkelen er over 1 år gammel

Langfredag er det meldt om 18 skader i Oppland og fire i Hedmark, melder Røde Kors Hjelpekorps i de to innlandsfylkene.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Oppland Røde Kors har  håndtert ialt 18 skader langfredag.

Mest brudd og forstuinger

I Sør-Gudbrandsdal har det vært seks skader, av disse fire brudd- eller forstuinger og to tilfeller av sykdom. Røde Kors i  Nord- Gudbrandsdal har meldt inn tre skader, hvorav to  brudd og ett tilfelle av sår- og kuttskade.

I Sør- Oppland er det registrert fem skader.  Tre brudd/forstuing, en skade i  rygg/hode/nakke og et tilfelle av annen skade. Mens i  Valdres har det vært fire  skader som had dreid seg om sår og sykdom.

-  Det er mest skader i terreng, og det er brudd eller forstuinger som topper statistikken for idag. Det har ikke vært noen oppdrag så langt fra AMK Innlandet i dag. Vi anbefaler alle å følge varsom.no før de legger ut på tur, heter det fra infosentralen i Oppland Røde Kors Hjelpekorps.

- Husk solkrem!

Hjelpekorpsene i Hedmark  melder om middels til stor utfart på langfredag. Hele fylket har også langfredag vært velsignet med flott vær. Hedmark Røde Kors har vært utstasjonert med 42 mannskaper på 10 vakthytter i dag og 53 mannskaper på hjemmevakt.

- Vi har behandlet fire pasienter, opplyser Hedmark Røde Kors Hjelpekorps.

Totalt så langt i påsken har Hedmark Røde Kors Hjelpekorps behandlet 39 pasienter. De vanligste skadene i påsken er solbrenthet, brudd og forstuinger, sår og kutt.

- Ta derfor med førstehjelpsutstyr på turen, som sårrensevæske, forbindingsmateriell, plaster og trekanttørkle, råder Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark.

De oppfordrer også folk til å huske og smøre seg med solkrem enten de er på fjellet og i bygda, for  sola er sterk om dagen.

Artikkeltags