Vind veltet buss med 27 personer ombord - to timer senere kjørte ny buss av vegen

LANGT: Bussen, som var på veg fra Oslo til Sunnmøre, havnet omtrent 30 meter ut på et jorde etter utforkjøringen tidlig tirsdag morgen.

LANGT: Bussen, som var på veg fra Oslo til Sunnmøre, havnet omtrent 30 meter ut på et jorde etter utforkjøringen tidlig tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Glatt føre og sterk vind skal ha ført til trafikkulykke ved Skjåk kirke etter klokka fire tirsdag morgen. Ved 06-tiden skjedde ulykke nummer to ikke langt unna. Tre er sendt til sykehus.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Mellom 04 og 04.30 tirsdag morgen meldte politiet om en trafikkulykke hvor en rutebuss med omkring 30 passasjerer kjørte av vegen i Skjåk. Senere kom det fram at det totalt var 26 passasjerer og én sjåfør om bord i ulykkesbussen fra Nettbuss.

– Det var mye vind og svært glatt på vegen. Denne bussen er en dobbeltdekker, og den har da fått mye sidevind, forklarte operasjonsleder Kjartan Waage i politiet til GD ved 05-tiden.

– Bussen bikket over, og den ligger nå på sida, sa Waage.

Bussen var på veg fra Oslo til Sunnmøre. Ved 09-tiden var berging i gang.

PS! Se kart nederst i saken!

AV VEGEN: En såkalt «dobbeldekker» med nesten 30 passasjerer havnet av vegen og landet på sida etter sterke vindkast ved Skjåk kirke tirsdag morgen.

AV VEGEN: En såkalt «dobbeldekker» med nesten 30 passasjerer havnet av vegen og landet på sida etter sterke vindkast ved Skjåk kirke tirsdag morgen. Foto:

Sjåføren hjalp til

Flere ruter skal ha blitt knust da bussen traff bakken, og av de 26 passajserene var de fleste uskadd. Tre stykker ble sendt til sykehus. En person med kuttskader, en med det politiet omtaler som lettere skader og en kvinne ble sendt til traumemottak med smerter i bryst og nakke.

De øvrige passasjerene ble først innlosjert i kirkehuset, før de ble transportert til kommunehuset i Skjåk.

Kriseteamet i kommunen er satt i beredskap etter ulykken.

Har du tips eller bilder av vær og føre? Kontakt oss på tips@gd.no!

– Sjåføren var straks ute og hjalp til med å få folk ut av bussen. Ulykken skjedde like ved Skjåk kirke, så da politiet ankom fikk vi åpnet kirkestua og evakuert de reisende inn dit så de kunne holde varmen, sa Waage.

Vegen ble stengt i en periode, men åpnet igjen fram til bergingsbilene kunne begynne å arbeide på stedet. Når det skjer var ved 07-tiden uvisst.

BERGES: Ved 09-tiden tirsdag kom bergingsbil til bussen ved riksveg 15 i Skjåk.

BERGES: Ved 09-tiden tirsdag kom bergingsbil til bussen ved riksveg 15 i Skjåk. Foto:

Ny ulykke

Omtrent to timer etter den første ulykken, meldte politiet om nok en ulykke med buss involvert. Denne gangen om lag 2,5 kilometer øst for der den første ulykken skjedde.

«Ikke meldt om personskader», het det i meldingen fra politiet ved 06.30-tiden.

– Det var tre passasjerer i bussen som havnet utfor vegen. Ingen av dem fikk skader, opplyste operasjonsleder Per Solberg til GD tirsdag morgen.

I denne bussen, en lokal rutebuss, skal det ha vært noen få passasjerer og en sjåfør. Også her skal det ha vært mye vind og svært glatt føre. Ved 09-tiden var berging i gang og veien var da delvis stengt.

Statens vegvesen skrev i en Twitter-melding før klokka 07 at de arbeider med tiltak på de glatte vegene i området.

«Vår entreprenør melder at det er vanskelig kjøreforhold pga. mye vind. De er alle ute og gjør tiltak», heter det i meldingen.

Sykehuset mottok tre personer

Kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet bekreftet tirsdag formiddag at tre personer ble mottatt ved sykehuset i Lillehammer etter ulykken i Skjåk.

– Tre personer ble tatt imot på Lillehammer. Alle tre er innlagt til observasjon på sykehuset, fortalte Fuglehaug.

Noen av personene skulle fortsatt gjennom undersøkelser gjennom tirsdagen, men alle tre kategoriseres som lettere skadd ifølge sykehusets kommunikasjonsrådgiver.

Tips Oss

Artikkeltags