Fem skadde turister måtte hentes med helikopter

Hovedredningssentralen hadde tre oppdrag på Besseggen 12. juli 2017 *** Local Caption *** Et av Sea King -redningshelikopterne som var i aksjon på lørdag.

Hovedredningssentralen hadde tre oppdrag på Besseggen 12. juli 2017 *** Local Caption *** Et av Sea King -redningshelikopterne som var i aksjon på lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I tillegg fikk en tysk familie uten fjellklær hjelp til å komme seg i hus

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Akuttmedisnsk kommunikasjonssentral (AMK) har fått fem henvendelser fra turister som hadde skadet seg i Besseggen-området  lørdag ettermiddag. Alle ble hentet med helikopter.

Tysk familie med lite klær

En 18 år gammel mann fra Tyskland hadde lettere skader i foten og klarte ikke gå videre. Vedkommende far i følge med familien sin, som til sammen telte fem personer- Forbipasserende varslet hjelpemannskaper om at familien var dårlig kledd for forholdene i fjellet. Det ble derfor besluttet å ta med hele familien i helikopteret.

Lettere skader

Da Sea King-helikopteret var på veg fra Florø, fikk de melding om en norsk kvinne i 20-årene som hadde problemer i andre enden av Besseggen. Kvinnen hadde lettere skader, og hun og en venninne ble kjørt videre til Gjendesheim. Så kom det melding om en fransk kvinne i 20-årene som også hadde lettere skader i foten. Også hun måtte hentes med helikopter.

Mann fikk hodeskade

Deretter ble Luftambulanse rekvirert for å bistå en norsk kvinne i 30-årene som hadde pådratt seg en ryggskade. Kvinnen befant seg i nærheten av Memrubu turisthytte i Jotunheimen. På vei opp fikk imidlertid mannskapet i helikopteret beskjed om en norsk mann i 40-årene som hadde fått en hodeskade. Sistnevnte ble hentet først og flydd til Gjendesheim, men en pilot og en hjelpemannhentet kvinnen, som etter hvert ble kjørt til legevakten på Otta.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken