(Gudbrandsdølen Dagningen)

Akuttmedisnsk kommunikasjonssentral (AMK) har fått fem henvendelser fra turister som hadde skadet seg i Besseggen-området  lørdag ettermiddag. Alle ble hentet med helikopter.

Tysk familie med lite klær

En 18 år gammel mann fra Tyskland hadde lettere skader i foten og klarte ikke gå videre. Vedkommende far i følge med familien sin, som til sammen telte fem personer- Forbipasserende varslet hjelpemannskaper om at familien var dårlig kledd for forholdene i fjellet. Det ble derfor besluttet å ta med hele familien i helikopteret.

Lettere skader

Da Sea King-helikopteret var på veg fra Florø, fikk de melding om en norsk kvinne i 20-årene som hadde problemer i andre enden av Besseggen. Kvinnen hadde lettere skader, og hun og en venninne ble kjørt videre til Gjendesheim. Så kom det melding om en fransk kvinne i 20-årene som også hadde lettere skader i foten. Også hun måtte hentes med helikopter.

Mann fikk hodeskade

Deretter ble Luftambulanse rekvirert for å bistå en norsk kvinne i 30-årene som hadde pådratt seg en ryggskade. Kvinnen befant seg i nærheten av Memrubu turisthytte i Jotunheimen. På vei opp fikk imidlertid mannskapet i helikopteret beskjed om en norsk mann i 40-årene som hadde fått en hodeskade. Sistnevnte ble hentet først og flydd til Gjendesheim, men en pilot og en hjelpemannhentet kvinnen, som etter hvert ble kjørt til legevakten på Otta.