(Gudbrandsdølen Dagningen)

Christine Rygg Johnsen er mastergradsstudent ved miljø-psykologi-studiet ved Høgskolen i Innlandet. Hun skal i gang med en undersøkelse blant elever ved to folkehøgskoler for å kartlegge deres opplevelse av frykt for bjørn. Saken ble presentert på Gds nettsider lørdag og skaper stort engasjement. Noen debattanter stiller spørsmål ved studiens seriøsitet. Johnsen tar innvendingene med stor ro.

– Dette er ikke tulleforskning. Designet på originalstudien er utarbeidet av anerkjente miljøforskere, understreker hun.

Les også: Hun mener frykt for rovdyr er overdrevet – og skal forske på saken 

Uten fordommer?

Et av spørsmålene som blir reist i debattfeltet er om utvalget som skal svare på undersøkelsen er representativt. Johnsen forsikrer at det er det.

– Noe av poenget er å snakke med unge mennesker som kanskje ikke har opparbeidet seg så mange meninger om denne type samfunnsspørsmål ennå. Undersøkelsen skal gjennomføres blant elever ved friluftslinjene på folkehøgskolene i Gol og i Valdres, så det er mennesker som er vant til å ferdes i naturen, sier Johnsen.

– Morsomt med engasjement

– Hvordan føles det å få så mange kommentarer?

– Det er nestet litt forventet med et sånt tema, men jeg er litt overrasket over at det skjedde så fort. Og jeg synes det er morsomt at folk engasjerer seg, sier Johnsen.