Russen får ikke ha med seg alkohol på landstreffet

Det blir ikke lov å ta med alkohol inn på russetreffet i Lillehammer i mai.

Det blir ikke lov å ta med alkohol inn på russetreffet i Lillehammer i mai. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når russen kommer til landstreffet i Lillehammer i mai, må de kjøpe alkohol innenfor portene.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Det har Politidirektoratet besluttet, ifølge Dagbladet. I et skriv til landets politidistrikter gjør de det klart at nye regler ikke tillater at russen har medbrakt alkohol på offentlige arrangementer i russetida.

– Dette betyr at vi må løse årets russetreff på en annen måte enn vi har gjort tidligere, sier Tord Linnerud ved ordensseksjonen i Lillehammer-politiet til avisa.

– Innskjerpingen vil medføre at russen nå skal fratas all medbrakt alkohol. Arrangørene må ha et annet regime enn før, og sørge for at både folk og kjøretøy ransakes ved innpassering, sier han videre.

Les også: Ikke en eneste russ møtte opp til sikkerhetskurs

Les også: Otta-russen på høyt nivå

Frykter spredning

Både Linnerud i Lillehammer-politiet og styreleder Ole Johan Prytz i eventbyrået ROK, som blant annet arrangerer landstreffet på Tryvann i Oslo, frykter at dette kan slå negativt ut for russen og festlighetene i mai.

– Det er en del tusen som har meldt seg på allerede, men arrangøren har vært redd for at de ikke kommer likevel når reglene skjerpes inn. Som politi er vi redd for at russen i stedet kommer til å flyte rundt overalt, slik de gjorde for 20 år siden, sier Linnerud til Dagbladet.

– Hvis det ikke blir lov for russen å ta med medbrakt, frykter vi at ungdommene ikke kommer. Da reker de rundt gatelangs og inntar parkeringsplasser og alle andre steder i stedet for å være på Tryvann og Lillehammer hvor det er ordnede forhold, sier Ole Johan Prytz.

– Har forberedt oss

Lars Nes i Olympiaparken, som arrangerer treffet på Lillehammer, er ikke bekymret for at russen skal droppe landstreffet på grunn av de nye reglene.

– Diskusjonene rundt dette begynte allerede i fjor, men vi er ikke pålagt noe før i år. Nå er det sånn, og da må alle forholde seg til det. For oss handler det om å kommunisere til russen at vi har forberedt oss med tanke på prisene, slik at de ikke behøver å hamstre før de kommer, sier Nes til GD.

– Vi håper ikke at dette skal hindre russen fra å komme på landstreffet. Så lenge vi kan tilby de samme produktene til de samme prisene, så kan det ikke være noe problem, sier Nes.

Landstreffet på Lillehammer har hatt kontroll av biler og personer ved innkjøring hele tiden. Nes forteller at de nå kun må se etter en ekstra ting når de kontrollerer.

– Det blir ikke store forskjeller for de som kontrollerer, sier han.

Artikkeltags