Leira: – Vi har fått inn anbudene og det vil koste 70 millioner kroner å realisere Valdres Storhall, sier styreleder Torger Fosse.

Se prosjektplanene her.

Den tidligere fotballspilleren er drivende engasjert i å få realisert storhallen på Leira. Men hallen vil også romme klatrevegg, løpebane for friidrett, et mobilt sportsgolv der håndball, tennis, innebandy, volleyball, badminton og basketball kan spilles.

55 millioner kroner

Mulighetene er mange og Fosse framhever folkehelsa som viktig i denne sammenhengen. Laveste anbud på 55 mill.

Avisa Valdres får en gjennomgang av hele prosjektet og en tur i terrenget på Leira.

Sprengmasse er allerede fylt ut med mot Fasle og sørover i terrenget.

– Vi måtte kaste oss rundt når de begynte å grave ut tomta for Elkjøp og Kiwi. Nå har vi også gjort om tegningene og trukket hallen så langt sørover som mulig. Da blir det bra med parkeringsplasser i forkant av hallen, forklarer Fosse.

Styret fikk inn fem anbud innen fristen 15. oktober. De har gått i dialog med tre av dem. Det laveste for sjølve bygging av hallen er på 55 millioner kroner, men med infrastruktur og grunnarbeider så blir prislappen vesentlig høgere.

De viktige bidragene

– «All inclusive» er 70 millioner kroner og vi har ikke lyst til å begynne å kutte mer nå. Vi har redusert høgda på servicebygget til bare å være en etasje. Vi har også redusert til fire garderober og justerer høgda på klatreveggen. Fjerner du noe et sted, kan du også miste spillemidler for den delen, forklarer Fosse.

Så langt har kommunene bidratt med tre mill. Nord-Aurdal, 1,050 mill. Sør-Aurdal og 0,5 mill. Øystre Slidre. Om støtten blir på ytterligere 2,450 millioner fra «de riktige» kommunene, utløser dette 4,1 millioner kroner i spillemidler. Da blir det et interkommunalt anlegg.

– Dette er helt avgjørende for oss og jeg har forklart ordførerne og rådmennene at Valdres Storhall står og faller på dette. Det er nå toget går, for å si det med reine ord, sier Fosse.

Støtte fra stiftelser

Fosse har også fått positive signaler fra Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen på et millionbeløp. Midthuslegatet er inne med 1,2 millioner kroner. Det jobbes også opp mot Oppland fylkeskommune om større bidrag og Valdres Folkehøgskule som også er en aktuell leietaker.

– Jeg håper alle kjenner sin besøkelsestid og blir med på dette, sier Fosse.