Gå til sidens hovedinnhold

Sør-Aurdal best i Valdres på service

Artikkelen er over 8 år gammel

Forbrukerrådet har ringt samtlige kommuner i Norge og gitt seg ut for å være innbyggere med dagligdagse spørsmål. Av samtlige kommuner i Norge kom Sør-Aurdal på en mer enn hederlig 38.plass. Resten av Valdres havnet mye lenger ned.

I kommunetesten har Forbrukerrådet utgitt seg for å være privatpersoner, og henvendt seg til samtlige kommuner i Norge på e-post, telefon og via kommunenes nettsider. Kommunene er testet på service, tilgjengelighet og informasjonskvalitet. Forbrukerrådet har henvendt seg med spørsmål folk flest lurer på, som prisinformasjon om skolefritidsordningen, saksbehandlingstid for byggesak og åpningstider i svømmehallen.

Sør-Aurdal gjorde det nest-best i Oppland, og suverent best i Valdres. I Oppland er Østre Toten beste kommune med 75,1 av 100 mulige poeng, foran Sør-Aurdal med 74,8 poeng og Jevnaker med 74,3 poeng. Selv på nasjonalt nivå må en si at Sør-Aurdal scorer gledelig høyt. En 38.plass blant samtlige kommuner står det respekt av. Rådmann Erland Odden sier til avisa at han er svært glad for plasseringen, og mener dette gir grunn til å rose de ansatte som yter god service i nasjonal toppklasse. Samtidig advarer han mot å legge alt for mye i en slik enkeltstående test.