Bare Thorbjørn Egner og Terje Formoe, begge kjent for sine barneviser, troner foran Staut.

Bandet har nylig sluppet det nye albumet Stugureint, og var senest å se på TV2s "Allsang på grensen" torsdag kveld. Samtidig spilte bandet på Hallingmarken, så det er aktive dager for Gaute Lein Ausrød og de andre fremadstormende medlemmene i publikumsfavoritten Staut:

- Staut er solid rotfestet i Valdres og har derfra spredd seg gradvis over det ganske land gjennom hyppig turnering. De har fått nasjonal relevans nettopp på grunn av sin sterke lokalforankring. Basert på analyse av utviklingen av streams fra band med lignende lokalforankring tror vi at Staut kommer til å bli enda mer populære i hele landet i årene som kommer, sier Kjartan Slette, musikksjef i WiMP.

Særlig lojale lyttere viser tallene at bandet har i Valdres: Valdres er representert nesten to hundre prosent mer enn ellers i landet, og det er derfor liten tvil om at Staut også er profet i eget land.

Data er analysert ved å se på hvor lenge hver artist er spilt i WiMP, delt på antall personer som har spilt artisten. Modellen er en videreutvikling av ’passion index’ som ble publisert i 2009 av en av verdens ledende musikkanalytiker Paul Lamere fra firmaet The Echo Nest, skriver Wimp i en pressemelding.

Bandet har forøvrig sluppet musikkvideo av sangen "Stugureint", som kan sees her.