Hva hvis?

Chama Abdallah er 35 år og mot til  8 barn. Hun kom til Yusuf Batil flyktningeleir for 15 dager siden, etter å ha vært på fluklt fra Blue Nile i Sudan i 16 dager.  - Vi måtte dra hjemmefra fordi vi ble skutt på.  De skjøt på oss fra lufta. Vi bare samlet sammen barna våre og begynte å løpe.Vi visste ikke hvor vi var. Vi bare gikk og gikk i bushen. De var veldig slitsomt, og barna gråt og gråt. men vi måtte bare fortsette å gå. - Det eneste vi fikk med oss var klærne vi går og står i.

Chama Abdallah er 35 år og mot til 8 barn. Hun kom til Yusuf Batil flyktningeleir for 15 dager siden, etter å ha vært på fluklt fra Blue Nile i Sudan i 16 dager. - Vi måtte dra hjemmefra fordi vi ble skutt på. De skjøt på oss fra lufta. Vi bare samlet sammen barna våre og begynte å løpe.Vi visste ikke hvor vi var. Vi bare gikk og gikk i bushen. De var veldig slitsomt, og barna gråt og gråt. men vi måtte bare fortsette å gå. - Det eneste vi fikk med oss var klærne vi går og står i. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hva hvis Oppland blir rammet av krig eller en ødeleggende naturkatastrofe?

DEL

Vannforsyningen blir ødelagt, strømmen er borte, sykehusene satt ut av drift og vi blir avhengige av hjelp fra bistandsorganisasjoner som Røde Kors. Dette er i dag situasjonen for millioner av mennesker i andre deler av verden.

Også for 10 år gamle Bara’a fra Syria. Hun har nå bodd fire år i en flyktningeleir i Libanon. Hennes lyspunkt i hverdagen er skolen og fargestiftene. Hennes drøm er å reise tilbake til Syria og utdanne seg til å bli lærer eller lege. Det må bare bli fred der først, sier Bara’a.

TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors. Din og min givervilje er grunnlaget for at de kan gi omfattende hjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær bistand, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv og gi fremtidshåp.

Hjelp Bara’a i dag slik at hun kan bygge landet sitt i morgen!

Wendy (19) bor i tegucigalpa. Hun begynte med dop og gjengkriminalitet da hun var 12 år. Gjennom søsteren sin kom hun kontakt med Røde Kors sine prosjekter. Der har hun lært selvtillit, fått helsehjelp, lært makeup og frisørteknikk og har nå kommet seg ut av dopmiskbruk og gjengkriminalitet.Honduras er et av de fattigste landene i regionen. Norges Røde Kors støtter flere prosjekter i områder som er kontrollert av gjenger. 
Noe av arbeidet går ut på å gi ungdommer alternativer til dop og gjengkriminalitet.

Wendy (19) bor i tegucigalpa. Hun begynte med dop og gjengkriminalitet da hun var 12 år. Gjennom søsteren sin kom hun kontakt med Røde Kors sine prosjekter. Der har hun lært selvtillit, fått helsehjelp, lært makeup og frisørteknikk og har nå kommet seg ut av dopmiskbruk og gjengkriminalitet.Honduras er et av de fattigste landene i regionen. Norges Røde Kors støtter flere prosjekter i områder som er kontrollert av gjenger. Noe av arbeidet går ut på å gi ungdommer alternativer til dop og gjengkriminalitet. Foto:

Bli med på dugnaden! Meld deg som bøssebærer på 02025 eller gå inn på www.blimed.no. Næringslivet kan bidra på www.giverstafett.no. Husk å ta ut kontanter og ta vel imot bøssebærerne søndag 23. oktober!

Artikkeltags