FAGERNES: – Vi kom først kjørende fra Oslo. Da var det ikke så mye trafikk, så det gikk greit. Under fellesturen på fredag var det imidlertid veldig mange på Beitostølen. Du kan føle deg litt jaga innimellom når det er mange på vegene, og du danner kø, men det gjelder å holde roen og slippe folk forbi, forteller Tom.

Barføtt i gressbakken

Det kan nemlig ta på å kjøre gammel doning. Både fører og passasjer har tatt av seg fottøyet og motorsykkelutstyret og slått seg ned i gresset i ei lita skråning foran Haftonbygningen på Valdres Folkemuseum. Også kjøretøyet er parkert for å beskues, beundres og vurderes under utstillinga på festplassen i forbindelse med Indian Summer Meet, som de to stiller på for aller første gang.

Riktignok er motorsykkelen med sidevogn fra et konkurrerende, og muligens mer velkjent amerikansk merke enn Indian, nemlig Harley-Davidson. På Indian-treffet ekskluderes imidlertid ingen sjeldne, gamle amerikanere på to hjul – eller tre som i dette tilfellet – fra det gode selskap.

– Ville mimre tilbake

1200-kubikken fra 1938 har vært i Toms eie i over femti år, fra 1969.

– Den fikk stå nokså i ro i noen år, før jeg fikk lyst til å mimre litt tilbake til ungdomsåra, for alvor pusta liv i interessen og ble aktiv i veteranklubb på 70- og 80-tallet, forteller 75-åringen fra Oslo.

Tidligere i sommer har det blitt noen kjøreturer med 1938-modellen i Oslo-området og i Drøbak, før duoen nå la ut på langtur til Valdres i forbindelse med Indian Summer Meet og har slått seg til i telt på Leira noen dager.

– Voldsomme stigninger

– Det er fantastisk vakkert her, fastslår Marta. Fredag la treffdeltakerne ut på felles langtur fra Strandefjorden.

– Turen var veldig flott. Vi var innom det nye velkomstbygget på Valdresflye og spiste der blant annet, sier Tom. Lørdag sto den såkalte «hillclimbtouren» for tur.

– Jeg synes det er veldig moro med disse voldsomme stigningene dere har her, avslutter han.