Nytt smittetilfelle av Covid-19 i Nord-Aurdal

Nord-Aurdal har fått et nytt bekreftet tilfelle med Covid-19-smitte. Det melder kommunedirektør Kristian Damstuen i Nord-Aurdal kommune i ei kort pressemelding onsdag morgen. Det er også meldt om en smittet person i Vestre Slidre. Etter det avisa erfarer er det samme person.

DEL

Nord-Aurdal: Totalt 11 innbyggere har nå fått bekreftet smitte i Nord-Aurdal, hvorav én person er død. Totalt for Valdres er tallet nå 12 smitta og én død.

– Det er en middelaldrende person som er smittet denne gangen, og vi har foreløpig ikke full kontroll over hvor smitten kommer fra. Vi jobber med å utrede dette i øyeblikket, sier kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, som mottok testsvaret tirsdag kveld.

Personen hadde symptomer på luftvegsinfeksjon, og ba sjøl om å bli testet for Covid-19. Personen skal ha hatt kontakt med flere mennesker etter at denne fikk symptomer, og disse personene får nå tilbud om å teste seg.

Det er også satt noen personer i karantene i Vestre Slidre, som en følge av smittetilfellet. Disse kan ha vært i kontakt med den smitta.

Det har hersket en smule forvirring i dag, fordi personen i forskjellige oversikter over smitta i Norge er registrert i både Nord-Aurdal og i Vestre Slidre.

– Det dreier seg altså om en og samme person, og vedkommende blir fulgt opp i Nord-Aurdal, sier Martin Sæbu, kommunedirektør i Vestre Slidre.

Artikkeltags