Valdres-ordførere ønsker 40.000 nye hytter i Valdres. Mange bygges i 2020.

Heddahytter er en solid aktør som har bygd hytter i hedalsfjella i 25-30 år, og har blitt bemerket med at hyttene stort sett ligger diskret i landskapet uten noe særlig sår i landskapet. Nå ser vi at den diskrete hyttebyggingen i større grad avløses av en større rasering av fjellskogen i hedalsfjella med tilrettelegging av et større antall hyttetomter.

Et nettverk av veier slynger seg nå i disse tomteområdene, og veiene lager tydelige, varige sår i landskapet. Strømkabler legges ut til alle tomtene, og en del helger tas i bruk for å gjøre dette arbeidet, med den følge at når hyttefolket kommer til hytta i helgene for å nyte fjellets stillhet og ro etter bylivets tjas og mas, høres det av og til larm fra arbeidet med tomtene. Det er frustrerende og gir ikke den hvilen og roen mange av oss trenger. Den gode gamle helligdagsfreden blir borte.

Vi ber om at helgefreden i størst mulig grad blir respektert, også av hytteeiere som bruker støyende redskaper på søndager, slik at det fortsatt skal være mulig å reise til hytta i helgene for rekreasjon.

Bjørn Harald Hval Flobekk,

hytteeier