Gå til sidens hovedinnhold

Ola (24) tildelt talentpris: – Har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker

Ola Øverby fra Hedalen ble denne uka tildelt årets talentpris og 50.000 blanke kroner under DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival.

LILLEHAMMER: Hvert år deles talentprisen finansiert av Eidsiva Bredbånd ut til en ung musiker med tilknytning til Innlandet. En musiker som utmerker seg med et klart talent for jazz, og som er kommet godt i gang med å videreutvikle talentet sitt, står det om prisen på jazzfestivalens nettsider.

«Stødig» og «funky»

– Talentprisen gikk i år til en ung utøver som er i ferd med å etablere seg som en musiker man kan regne med i mange år framover. Det ser ut til at han sikter på en musikerkarriere der jazz står sentralt, med et svært troverdig musikalsk engasjement. Han blir beskrevet som «ung og løfterik», «stødig» og «funky», og har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker. Det sies enkelt og greit om årets talentprisvinner at han spiller DRITBRA, står det om juryens begrunnelse for at prisen gikk til Ola Øverby.

– Ola Øverby har gått musikklinja på Gjøvik videregående skole, fullført tre år på Norges musikkhøgskole, og har reist land og strand rundt på festivaler: ØYA, Roskilde, Moldejazz og DølaJazz. Vi har hørt ham her på Lillehammer flere ganger tidligere, sammen med bandet Fieh, står det videre.

Prisen ble delt ut av Eidsivas representant, Bjørn Tore Paulen.

Les også

Løftes fram av musikerkolleger

Les også

Valdris klar for Roskilde-festivalen

Les også

Fieh-trommis Ola får anmelderskryt

Kommentarer til denne saken