FAGERNES: Tirsdag ble Tasty House stengt etter at flere koronasmitta personer har besøkt restauranten lørdag og søndag. Disse har også vært innom flere butikker.

– Kontakt koronatelefonen

Like før klokka 13 tirsdag ble kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, varslet om at flere personer som gjestet Tasty House hadde testet positivt for koronavirus. Kommunen satte umiddelbart i gang intensiv smittesporing, og like før klokka 15 begynner man å få oversikt over situasjonen.

– Derfor må vi be folk som har vært på Tasty House lørdag 15. mai og søndag 16. mai mellom klokka 18 og stengetid om å kontakte koronatelefonen for å bli testet, sier Jahr.

Dette gjelder alle som har vært innom restauranten i mer enn 5 minutter, også de som har bestilt og hentet mat.

Tasty House stengt etter besøk av en koronasmittet – jobber med smittesporing

Flere smittede

Kommuneoverlegen opplyser at det er flere fra samme gruppe som har besøkt Tasty House i ulike tidsrom. En fastboende i Nord-Aurdal er blant personene som nå har testa positivt for koronaviruset.

De ansatte på Tasty House skal testes i kveld. De sitter nå i karantene.

– Restauranten er stengt inntil videre. Når de får åpne igjen vil avhenge av om de har personal som ikke har vært der i helgen. De som var på jobb i helga kan anses som nærkontakter, og må være i karantene inntil videre, sier Jahr.

Vær obs på symptomer

Kommuneoverlegen har også en beskjed til folk som har vært på Kiwi Leira og Amfi Valdres fredag 14. mai mellom klokka 15 og 16.30:

– De bør være obs på koronasymptomer, og ta kontakt med koronatelefonen om de får symptomer. Årsaka er at det har vært smittede personer innom i perioden.