Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker deg velkommen til kollegalønsj

Artikkelen er over 2 år gammel

De fem siste årene har begrepet "Kollegalønsj" under Rakfiskfestivalen begynt å feste seg for oss innfødte i Valdres. I år jubilerer konseptet, og lokalmatprodusentene håper å se et smekkfullt telt på Skiferplassen torsdag og fredag, 31. oktober og 1. november.

(VALDRES.NO): Dette konseptet er så hyggelig, både for oss lokalmatprodusenter og for små og store bedrifter eller gode venner som ønsker å unne seg en lønsjpause utenfor kontorveggene, sier Bente Rakstad som sammen med Siri Ødegård, Kathrin Aslaksby og Bjørg Berge organiserer årets lokalmattelt.

Som alltid står lokalmatteltet midt på Skiferplassen og er åpent fra kl. 11.00 til 18.00 de to første dagene under Rakfiskfestivalen. Lørdag gjøres teltet om til smakstelt og rakfiskkåring.

Ville smaker og godt øl

Nytt av året er at det er flere produsenter som selger varm mat i teltet, der du kan velge mellom blant annet hjorteburger, kjebab-lefse, viltgryte, angusburger, elgpølse, bakevarer og selvsagt rakfisktallerken. I tappekranene finner du, som vanlig, lokalt øl fra Små Vesen.

- Menyen er sammensatt av smaker vi har god erfaring med at faller i smak hos lokale ganer. Kortreise råvarer i sin beste sesong. Rett og slett en smak av Valdres, sier Siri Ødegård.

Lokalmatmarked i samme telt

Midt mellom gryter og langbord finner du et bugnende marked der ti lokalmatprodusenter byr på kjente og kjære varer av ost, bær, honning, kurv og andre kjøttvarer.

- Dette er en flott mulighet for å handle inn godvarene til jul. Vi ønsker velkommen til alle som vil nyte en deilig lønsj eller handle lokalmat disse dagene, vi gleder oss til å åpne dørene, sier Kathrin Aslaksby.

Kommentarer til denne saken