Inspirasjonsdag for bønder

For bønder: 16. august arrangeres det inspirasjonsdag for bønder i Oppland.

For bønder: 16. august arrangeres det inspirasjonsdag for bønder i Oppland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Er du nåværende eller framtidig bonde og på jakt etter innovative løsninger?

DEL

Hold av 16. august høsten 2018. Da inviterer Oppland fylkeskommune, NIBIO Apelsvoll, Norsk Landbruksrådgiving Innlandet og Oppland Bondelag til en stor inspirasjonsdag for bønder i Oppland.

Hensikten med arrangementet er kunnskapsspredning, inspirasjon og innovative løsninger innen landbruk, herunder husdyr, jordbruk og skogbruk.

Deltakerne skal dra hjem med en god ide

Dagen skal være en god møteplass mellom forskere, formidlere og bønder uavhengig av type produksjon, geografi, topografi, gardsstørrelse, kjønn og alder.

Ønsket er at deltakerne skal dra hjem med minst én ide om noe nytt de vil begynne med og/eller minst en ting de ønsker å endre på sin gård.

Bedre kobling mellom landbruk og kunnskapsmiljøene

Tiltaket er en oppfølging av bioøkonomistrategien for Innlandet og handlingsplan for RULL 2017/18. RULL står for rekruttering, utvikling og likestilling i landbruket.

Målet er inspirasjon og kunnskapsspredning for bønder.

- Arrangementet skal skape begeistring, nysgjerrighet og innovasjon og bidra til bedre kobling mellom landbruksnæringa og kunnskapsmiljøene. Dette er et viktig grep for å videreutvikle kompetansen og innovasjonskraften i landbruksnæringa. Regional plan for kompetanse og verdiskaping legger også stor vekt på kompetanse som virkemiddel for utvikling, innovasjon og vekst. Det å skape arenaer der man kan møtes på tvers av geografi og kunnskapsmiljø er et viktig element i dette, sier fylkesvaraordfører Aud Hove (Sp).

Fylkesrådmannen har gitt inntil 560 000 kroner til planlegging og gjennomføring av inspirasjonsdagen.

Artikkeltags