Innvandrerskolen ut av klasserommet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hva gjør du når lærerne tar sommerferie, mens introduksjonsloven sier at voksenopplæringa skal fortsette en uke til?

VASSFARET: Per Valland og Sigrid Hollerud ved innvandrertjenesten i Sør-Aurdal fikk hendene fulle da lærerne tok ferie og de to pliktet å holde innvandrerskolen gående. Og ikke bare skulle de gi de voksne elevene et godt tilbud, men alle deres barn, som nå hadde ferie, fulgte med på lasset. Da er det godt å ha gode venner og samarbeidspartnere.

Vassfaret Leirskole

Vassfaret Leirskole hadde ledig kapasitet denne uka, og lærerne der stilte velvillig opp til et to-dagers friluftsopplegg med våre nye landsmenn. Geir Stillingen og Anne Ingunn Grønhaug møtte på skolen, Fjellvik, på Bagn, med et undervisningsopplegg knyttet til blant annet allemannsretten. Dagen ble avsluttet med en natursti ved Begna, der deltakerne fikk repetert og vist hva de hadde lært i løpet av dagen.

Populær kanopadling

Dag 2 inviterte de alle deltakerne med barn, drøyt 30 i tallet, til Vassfaret. To minibusser ble fylt opp, og med på turen var også kulturskolerektor Ole Kristian Nyhagen. Nevlingdammen var målet og basen for dagens aktiviteter. Og når friluftsliv er tema, må det tennes bål, selv om det var en strålende varm dag. Alle ble sendt til skogs, til nabokommunen Flå 50 meter unna, for å finne tørr kvist og bjørkenever til opptenning. Tilbake ved bålpanna i vannkanten fikk alle et kurs i å lage bål. Det ble senere brukt til pølsegrilling.

FULL KONTROLL:  Abdul og Mohamed har god kontroll og Sadal bakerst nyter turen.

FULL KONTROLL: Abdul og Mohamed har god kontroll og Sadal bakerst nyter turen. Foto:

Kanoer var med fra leirskolen, og iveren etter å prøve padling var stor. At de færreste hadde prøvd dette før var tydelig, men med god veiledning og trening så ble de fleste habile padlere. Et par kanovelt ble til allmenn forlystelse, og mens pappaene hang opp tøyet sitt til tørk etter det uventede badet, fant andre fram badebuksa til en høyst frivillig dukkert.

Musikkskolereklame

Musikkskolerektoren hadde tatt med seg en rekke gamle instrumenter som han orienterte om og demonstrerte. Trolig fikk han også vervet noen nye deltakere til kulturskolen til høsten. Sigrid og Per vartet opp med mat og drikke, før Geir og Anne Ingunn fortsatte opplegget sitt med flere aktiviteter og leiker.

Sigrid og Per har heldigvis flere gode samarbeidspartnere, og blant aktivitetene resten av uka er besøk på Valdres Folkemuseum og deretter Reinli stavkirke, hvor Marianne Haldis Jensen tar dem godt i mot. Gode bekjentskaper er godt å ha i nødens stund.

Artikkeltags