Gå til sidens hovedinnhold

Opprop om kommunale avgifter i Sør-Aurdal kommune

Innsendt

Nå synes jeg det er på tide at vi kommer med meninger på kommunens politikk vedrøredne hva vi tåler av høye beløp for å bo i kommunen. De fleste har vel fått ei regning nå som gir skikkelige utfordinger? Eller hva?

Hva skal det koste for å bo, ha vann i krana, vaske klær, dusje og gå på do?

Ved å sammenligne 2020 og 2021 er påslaget på kr. 2,- pr. M3 for vann og for kloakk. Påslaget i seg selv er ikke mye, men beløpet ganget med forbruk blir veldig høyt. 32,- for vann og 44,- for kloakk. Det er disse beløpene som er for høye. En husstand med 3-4 mennesker må uten overflødig bruk ha et minimum forbruk på 110-120 m3. Da blir kostnaden for dette per år ca. kr. 12.000,- I tillegg har kommunen fast avgift per husstand på kr. 8.000,- i året, sist har vi ákonto-beløp, dette er estimert forbruk som skal forhåndsbetales og trekkes fra på neste oppgjør, og utgjør flere tusen kroner. Sammen blir dette så høye regninger for folk flest at mange får problemer. Flere har fått regninger pålydende 20-30.000,- som skal betales på en termin.

Kommunen må se på prisene i samsvar med andre sammenlignbare kommuner, for eksempel Nord-Aurdal, så prisen for å bo i Sør-Aurdal blir levelig for oss.

Slike politiske holdninger gir ikke grobunn for tilflytting, heller motsatt. Det er billigere i de fleste andre kommuner.

Selv har jeg bodd i Oslo helt fram til 2019 da jeg flyttet til Bagn. Der var avgiften fordelt på fire terminer og priser som er nær halvparten.

En ting er sikkert, vi krever endring på dette og kommunen må få på plass en fordeling av fakturering på hele året. Først da klarer vi å takle regningene våre.

Kommentarer til denne saken