Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører Ødegård i Vestre Slidre stiller seg uforstående til forslag om at Oslo bør bli tildelt alle vaksinedosene ei periode framover

Helsebyråd i Oslo foreslår at alle landets vaksinedoser mot korona neste uke tildeles Oslo.

NORGE: Aftenposten skriver at helsebyråd i Oslo Robert Steen foreslår at helsemyndighetene og regjeringen tar et skippertak for å styrke vaksineringen i Oslo. Dette ønsker Steen skal skje ved at en enkelt ukeleveranse til Norge på 100.000 doser brukes kun i hovedstaden.

– De 100.000 ville gjort at vi kunne få vaksinert alle i risikogruppen, som jo FHI har definert til å være alle over 45 år. Da ville vi vært ferdig med alle over 45 år i Oslo, sier Steen til Aftenposten.

Uforståelig

Ordfører i Vestre Slidre, Haldor Ødegård, forteller at denne tenkemåten skjønner han lite av.

– Den lille skjevfordelinga av vaksine til innbyggerne i Oslo som ble innført tidligere var forståelig, men dette forslaget forstår jeg rett og slett ikke forteller Ødegård.

Høgere smittetrykk enn Oslo

– I vår kommune har vi nå i ei periode hatt et høgere smittetrykk enn Oslo, målt i per 1000 innbyggere. I forrige uke var 20 prosent av kommunens innbyggere i karantene. Vi testa 6,7 prosent av innbyggerne for korona på en dag. Smitten i Norge er et nasjonalt problem, og ikke bare i Oslo avslutter Haldor Ødegård.

Kommentarer til denne saken