Gå til sidens hovedinnhold

Overraskende vinner i den seneste boken til BAdesKen

Artikkelen er over 2 år gammel

Instagramkontoen @BAdesken har 128.000 følgere, og legger ut humoristiske skråblikk på lokalavis-titler landet over. Og avisa Valdres slapp ikke unna humoren til Ken André Ottesen - som har sluppet en ny bok med samling av de beste titlene.

Valdres: Tittelen skal kort og godt forklare hva saken handler om. Men samtidig gjerne være både fengende og engasjerende - så langt det er belegg for det inni saken. En disiplin vi daglig jobber intenst med i bransjen - også på det lokale plan.

Ken André Ottesen har gjort sport, og etter hvert også til et lite levebrød, av å tråle fronten på lokalaviser og lete etter artige, finurlige, spesielle og noen ganger helt uforståelige titler - gjerne i kombinasjon med like "corny" bilder. Den første boken, Ja vi elsker, kom ut i 2018. Kagge forlag skriver dette om boka:

– Denne boka er det aller morsomste beviset på at Norge er verdens beste land. Glem bruttonasjonalprodukt per innbygger, glem gratis utdannelse, glem helsevesen, eldreomsorg og likestillingsprosent i politikk og næringsliv. Det er bare i Norge lokalavisen skriver om at noen har glemt en ost på torget og at Justin Bieber fløy over Sunnmøre. Totning, journalist, satiriker og mannen bak Instagram-suksessen BAdesKen, Ken André Ottesen, har samlet sine favorittsaker fra norske lokalaviser. Av ren kjærlighet til distriktene - og verdens beste land.

Ja, det er iblant strevsomt å levere lokalavis fordi stoffet blir levert fra hånd til munn. Det skal erklæres subjektiv selvskryt her, da undertegnede i en god stund har fulgt med kontoen og pustet lettet ut av at arbeidsplassen ikke har frekventert ofte i feeden til den offentlige gapestokken. For noen aviser dukker oftere opp enn andre!

Men iblant er skjebnen et faktum, og skjebnen havner i bok.

Nå er oppfølgeren til Ja vi elsker, Dette landet, på plass i bokhandlene. Fantastisk moro for oss i bransjen, fantastisk moro for alle andre.

Kommentarer til denne saken