Gå til sidens hovedinnhold

Ulykkesmarkering skjer i Øystre Slidre

Artikkelen er over 3 år gammel

Ulykkesmarkeringen i Oppland 2017 arrangeres i Øystre Slidre kommune tirsdag 9. januar 2018, melder Oppland fylkeskommune ved trafikksikkerhetsutvalget (FTU).

Den årlige ulykkesmarkeringa til minne om de som omkommer i trafikkulykker i Oppland skal være en støtte for pårørende, trafikkskadde og yrkespersonell som til daglig arbeider med trafikkulykker.

Redusert i Norge

Siden 2001 har Norge redusert antall trafikkdrepte med hele 57 prosent. Det setter oss helt i verdenstoppen på trafikksikkerhet. I 2016 mottok også Norge den gjeve trafikksikkerhetsprisen «Road Safety PIN Award for Outstanding Progress in Road Safety». Det er den uavhengige europeiske trafikksikkerhetsorganisasjonen The European Transport Safety Council (ETSC) som står bak prisen, som ble delt ut for 10. gang.

– Selv om vi ligger i verdenstoppen, er det ingen grunn til å hvile på laurbærene. Trafikksikkerhet er ferskvare, og det er langt igjen før nullvisjonen er en realitet. Trafikkbildet fremover vil dessuten preges av flere eldre, gående og syklende, og disse har høyere ulykkesrisiko, sier myndighetskontakt i Trygg Trafikk, Miriam Kvanvik.

Les alt om Trygg Trafikk her.

Oppland på topp

Trafikken Oppland er nær landstoppen i antall dødsulykker hittil i 2017. Så langt har fem mennesker mistet livet i trafikken. Bare Hordaland (6) og Rogaland (6) har hatt flere trafikkdødsfall, var statistikken i juli.

I slutten av juli hadde 20 personer mistet livet på norske veier. Det var en nedgang på 17 i forhold til samme periode i fjor.

Kommentarer til denne saken