Vestre/Øystre Slidre: Det skal visstnok ikke oppfattes som oppfølging av en viss flørting mellom disse nabokommunene i høst. Derimot bedyrer korets leder, Einar Eriksen, at det er blitt slik at sanginteresserte valdriser i økende grad velger kor ut fra korenes særpreg mer enn etter sin egen folkeregisteradresse. Da er det naturlig at også «hjemmebanen» for korene utvides.

– Dessuten er det jo stas å få synge i vår største og eldste, og ærverdige steinkirke, da, sier han.
Orgelkrakken der er ellers en godt kjent arbeidsplass for korets dirigent, Are Alund, så han synes også det er fint å la koret sitt bidra litt til kirkemusikklivet der. For det er et skikkelig juleprogram koret byr på. Ikke no' tull der i gården.
Riktignok er det årlige diskusjoner i koret om det er slik at publikum bare vil ha det kjente og kjære, eller om de også tør utfordre med nye ting.
– Jeg tror vi har funnet et bra balansepunkt, sier Are.
Det blir mange veldig flotte arrangement av tradisjonsstoffet til jul, men også klassikere som Benjamin Brittens A Hymn to the Virgin – for dobbeltkor - og en julemusikksviske skrevet for koret av en av de hotteste korkomponistene i USA for tiden, norske Ola Gjeilo. Og så synes vi det er høvelig å la et jubileumsår (125) tone ut med et rungende Halleluja fra Händels Messias – i tro på at murvegger som har stått betraktelig lengre, fortsatt tåler en trøkk.