Gavedryss ved Gapahuken

UNIKT BYGG: Hovedrommet i Gapahuken ble behørig studert og benyttet av publikum på åpningsarrangementet.

UNIKT BYGG: Hovedrommet i Gapahuken ble behørig studert og benyttet av publikum på åpningsarrangementet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

400.000 kroner til sitteplasser i amfiet og 50.000 til utstyr i musikkskolen. 150-årsjubilant Sparebank 1 Hallingdal Valdres hadde tatt på seg spanderbuksene under den offisielle åpningen av ungdommens kulturhus i Øystre Slidre lørdag ettermiddag.

DEL

Øystre Slidre: – Jeg er overveldet, sa en storfornøyd kultursjef Kari Onstad, etter at hun fikk overrakt den symbolske sjekken fra banksjef Arne Wangensteen. Like tilfreds var naturligvis ungdomsarbeider Øystein Skattebu, som mottok pengegaven fra leder i «underbruket» Sparebankstiftelsen Øystre Slidre, Arnstein Alund.

– Planen er å bygge tribuneanlegget i stein, med plass til 300 personer. Kostnaden er beregnet til 400.000 kroner. Vi i Sparebankstiftelsen syntes dette var et spenstig forslag, så derfor ønsker vi å støtte tiltaket, sa Alund, til stor applaus fra de om lag 100 frammøtte på denne flotte septemberdagen ved Tingvang kulturarena.

Stolt ordfører

For drømmene og ambisjonene begrenser seg ikke «bare» til selve Ungdommens kulturhus, Gapahuken. Hele området ved skolen og kommunehuset byr på muligheter for å bygge en skikkelig kulturarena, og det ikke utelukkende for de unge. Kultursjef Kari Onstad kunne avsløre at hun drømmer om å hente artister også for å underholde voksne i alle aldre.

Og ungdomsarbeider Øystein Skattebu fortalte at han allerede er blitt oppringt av sine musikkvenner både her og der, med spørsmål om de kan få lov å opptre i det nye og flotte kulturbygget. Mulighetene blir heller ikke færre når amfiet rett bortenfor bygget står ferdig. I skråningen opp mot skolen skal altså sittetribunen i stein anlegges, med utsyn over skateparken og Gapahuken. Ordfører Kjell Berge Melbybråtens drøm om et ferdig amfi, som han uttrykte i sin åpningstale ved snorklippinga, ble dermed virkeliggjort rett etterpå.

– Gapahuken er en viktig brikke i ungdomsarbeidet vårt og i å bygge Tingvang kulturarena samt å skape et enda bedre miljø for den flotte ungdommen vår. Jeg er stolt av både dem og det vi har klart å få til her, erklærte Berge Melbybråten.

Sprek kommune

Åpningsarrangementet markerte samtidig som nevnt 150-årsjubileet til Sparebank 1 Hallingdal Valdres, som banken nå heter, tidligere Øystre Slidre Sparebank. Den ble altså stiftet i 1868, som kommunens egen lokalbank. Ove Skaret, tidligere ordfører og kjent skikkelse i lokalmiljøet, var hentet inn for å fortelle litt om bankens historie. Og på 15 minutter dro han et levende og svært interessant kåseri om bankens betydning for så vel innbyggerne som kommunen gjennom disse 150 åra.

Øystre Slidre kommune og sparebanken har hatt et nært samarbeid i hele denne lange perioden, noe som ifølge Skaret viser at banken har maktet å fornye seg og være konkurransedyktig også i vår moderne tid.

– Blant våre ambisjoner er det å gi trygghet i en uforutsigbar verden. Det er folket som selv definerer om de vil ha denne tryggheten også i de neste 150 åra. Men det skal i alle fall ikke stå på oss, fastslo topplederen i Sparebank 1 Hallingdal Valdres, Knut Oscar Fleten, som selv mottok blomster fra ordføreren i anledning 150-årsjubileet.

– En sprek bank som fyller 150 år måtte selvsagt feire sammen med en sprek kommune, som satser på ungdommen, sa banksjef Arne Wangensteen, da han med stor glede overrakte pengegaven på 50.000 kroner til kulturskolen.

Mange lovord

Publikum fikk naturligvis anledning til å studere Gapahuken nærmere. Og lovordene var mange over det flotte bygget, særlig hovedrommet på 150 kvadratmeter. Her er proft og topp moderne lyd- og lysutstyr på plass. Under åpningsarrangementet lørdag opptrådte flere av de lokale ungdommene fra kulturskolen, blant andre bandet «Burn Outs». Det låt skikkelig bra!

– Fredag kveld var det åpningsparty for ungdommen, med over 80 stykker til stede. Vi hadde en skikkelig disc jockey på plass. Og det var blant annet et spektakulært lysshow, så stemningen var høy, fortalte en begeistret kultursjef Kari Onstad.

Artikkeltags