Gå til sidens hovedinnhold

Slapp rjupene løs

Artikkelen er over 4 år gammel

275 ryper gikk på ski i nydelig vårsol i helgen.

BEITOSTØLEN: For tredje år på rad arrangerte Beitostølen Resort Rjupesleppet. En helg dedikert til sosiale jenter i alle aldre.

Sprudlende damer
Nedenfor målgangen i bunnen av slalåmbakken, midt i mylderet av damer og champagneglass, finner avisen en venninnegjeng fra Hønefoss. Det er Tove Smerud, utnevnt sjefsrype, som inviterte de femten venninnene til en boblende jentehelg.

– Jeg så arrangementet på Facebook i fjor, og tenkte at det så gøy ut – det vil jeg være med på neste år. Så jeg inviterte rundt tyve venninner, og femten hadde anledning til å være med. Og det var så fantastisk!           

Det er to skiløyper som er lagt opp til Rjupesleppet. 12km fra Bygdin og 20km fra Valdresflya. Damene fra Hønefoss gikk den siste og de er strålende fornøyd med både egen innsats og arrangørene.

– Vi vil gjerne si at det er imponerende at det er en mann (Terje Steinsrud red.adm) som har brukt både tid og energi på å lage et lavterksel-arrangement for oss damene. Det har vært et bra og gjennomført opplegg fra påmelding til afterski, forteller rypene om hverandre, før de avslutter med at de garantert blir med neste år også.

Fornøyde arrangører
Men det er ikke bare Terje Steinsrud som har stått for arrangementet. I komiteen og ved målgangen finner vi Inger Gjørgali og Anne Tveter.  De er begge veldig fornøyd med oppmøte, været og løypene.

– Det er tredje året vi arrangerer, sier Gjørgali. Det første året var det 12-15 påmeldte, i fjor dukket det opp 75 og i år har det vært 275 påmeldte. Det er en fantastisk utvikling.

– I år så vi at folk meldte seg på ganske tidlig, så været har nok ikke vært det viktigste. Men det var nok noen ekstra som meldte seg på da de fikk se værmeldingen for helgen, legger hun til.

God stemning
Rjupesleppet er et sosialt arrangement for jenter i alle aldre, og lørdagens yngste deltaker var 10 år.

– Det er ingen tidtaking, og det skal være en hyggelig tur for alle uansett alder eller kondisjonsnivå. Det er tilreisende, hyttefolk og lokale som har deltatt, sier Anne Tveter.

Det var god stemning utenfor og i løypene på lørdag. Med sprudlende drikke, skigåing i upåklagelig natur og ikke minst mye moro. Neste år sleppes rjupene løs 22.april.

Kommentarer til denne saken