Gå til sidens hovedinnhold

Villparkering i Fagernes

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi er velsignet fri for parkeringsautomater og parkeringsvakter i Fagernes. Det setter veldig mange av oss stor pris på. Men av og til savner vi at noen holder orden.

Det går nesten ikke en dag i sommersesongen uten at vi som ferdes i sentrum rister på hodet over hvor vilt noen får seg til å parkere. Det er åpenbart at folk har fått med seg at vi her stoler på at folk bruker innsiden av hodet. Og stort sett går det greit, selv om vi ofte må gjøre en del merkelige manøvre både i bil og som fotgjengere, for å komme oss trygt rundt.

-Jeg har sett mye rart. Men denne bilen som har parkert utenfor her nå med en diger campingvogn, tar kaka, sier Lars Moe Westgård i Arbeidskraft Valdres.

-Hele ekvipasjen sto parkert i vegbanen, foran gangfeltet. Det var umulig for dem som kom bak å vite at dette var en parkert bil, og ikke en som ventet på kryssende fotgjengere. Og bilene i begge retninger måtte svinge utenom, sier Moe Westgård.

Avisa Valdres kom tilfeldig forbi, og tok bilde av parkeringen. Da kom en ganske så sint bileier over gaten fra der han satt ute og spiste, og ba oss dra til h...... på en dialekt som avslørte at han ikke var hjemmehørende i dalføret når vi antydet at parkeringen ikke var helt innenfor. Så gikk han tilbake og spiste videre. Så kom han tilbake igjen, og flyttet bilen. Før han returnerte til restaurantbordet igjen.

-Det utrolige er at han da bare flytter bilen noen meter fremover i vegbanen, og sperrer enda mer for trafikken. Jeg har sjelden sett en mer arrogant parkering noe sted, sier Moe Westgård i etterkant av episoden.

Verken Arbeidskraft Valdres eller avisa Valdes har tidligere bedt politiet gripe inn overfor villparkering i Fagernes. Men denne parkeringen var vi enige om at var for drøy til å la passere. Politiet kom til stedet, men da hadde vedkommende kjørt, etter å vrengt av seg enda noen ukvemsord til folk som tillot seg å kommentere feilparkeringen.

Kommentarer til denne saken