Patruljering av hyttefelt er det politiet i Valdres bruker mest tid på nå - ingen tatt for ulovlig overnatting

PATRULJERER: Politiet kjører patrulje i hyttefeltene. Og snakker med folk de møter, forteller Tessem.

PATRULJERER: Politiet kjører patrulje i hyttefeltene. Og snakker med folk de møter, forteller Tessem. Foto:

Lensmann Kristoffer Magnus Tessem er klinkende klar: Å følge med i alle hyttefelt i seks kommuner er en av de viktigste jobbene for politipatruljene nå.

DEL

VALDRES: – Vi håndhever forbudet. Heldigvis er det veldig få folk på fjellet, og vi har ikke møtt på folk som har overnattet ulovlig, sier Tessem.

Passer på hyttene

– Like viktig for oss er det nå å passe på hyttene mens eierne må holde seg hjemme. Heldigvis er det mange år siden vinningsforbrytelser og innbrudd var noe stort problem i fjellet. De få tilfellene vi opplever her i Valdres har gjerne sammenheng med organiserte forbrytere fra utlandet. Slike har veldig vanskelige arbeidskår i Norge nå. Grensen er stengt, det er vanskelig å komme inn, og enda vanskeligere å komme ut med tyvegods.

– Men vi slapper ikke av. Jeg vil igjen be fastboende i Valdres om å følge ekstra godt med i denne tiden, og være raske til å melde fra om de ser noe de mener kan dreie seg om kriminalitet, sier Tessem. Han minner om at politiet har mange metoder for å følge med på trafikken i hyttefeltene, både godt kjente og hemmelige metoder.

Mer normalt i unormale tider

– Vi er nå godt organisert i disse unormale tider. Flere har fått dataløsningene på plass så de kan jobbe hjemmefra uten hindringer. Etterforskerne har full tilgang til alle systemer hjemmefra. Vi er i stand til å gjøre jobben vår nesten som vanlig, sier Tessem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken