-Vi skal hedre frivilligheten, og løfte fram det fantastiske friluftslivet i Valdres. Alle som er interessert i friluftsliv er hjertelig velkomne. Arrangementet er helt gratis, og det er bare å møte opp, sier Kristi Westerbø, Folkehelsekoordinator i Nord-Aurdal.

Masse mat

-God Valdresmat blir det også, vi har bestilt til en hel armé, legger Ina Syversen, leder for Valdres Friluftsråd til.

Et av høydepunktene under arrangementet er Stein P. Aasheim, forfatter og friluftlivsguru, som kommer for å holde et foredrag som vil kunne inspirere mange.

Lansering

Avisa Valdres kommer til å lansere sitt nye storprosjekt «Valdrestur», og Sparebankstiftelsen har gitt midler til tre nye varmebuer i Valdres, som også vil bli lansert denne dagen.

-Noe av bakgrunnen til at vi ønsker å feire frivilligheten er at vi nå er i siste fase med å skilte og kloppe over 200 turer og kloppet 6,5 kilometer i Valdres, til nå. Valdreskommunene fikk hele 3,3 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til dette prosjektet, og det har blitt lagt ned utallige timer med dugnadsinnsats for å få alt på plass. Sparebankstiftelsen har sponset denne dagen og vi skal lansere hvor de tre varmebuene Valdres har fått av sparebankstiftelsen, forteller Syversen.

Bra timing

3000 nye skilt og tavler har blitt bestilt, og resultatet er et mangfold av tilrettelagt turer som vil gjøre det lettere for alle å komme seg mer ut på tur. 

- Vi er nå inne i Friluftslivets år, der målet er at flere kommer seg ut på tur oftere. Timingen kunne derfor ikke vært bedre, når Valdres nå har fått et skikkelig løft på turfronten, sier Westerbø. 

- Vi har sendt ut en del invitasjoner, men man trenger absolutt ingen innbydelse for å komme. Det er svært mange friluftsinteresserte i Valdres – alle dere er herved invitert, smiler Syversen.