Etter å ha vært med i politikken siden først på 1990-tallet er det mye en kan huske tilbake på. På 1990-tallet var det en brennaktuell sak som var oppe: Kjøp av Plassen, det som i dag er Plassen eldresenter. Det var en heit diskusjon, nye tanker, som ikke mange hadde tenkt.

Plassen var da til salgs og jeg mener å huske at kjøpesummen var 200 000 kroner. Dette var mye penger den gang. I spissen stod Olav Stølen fra Arbeiderpartiet, som mente at dette måtte være en fin anledning til å få til en samlingsplass for de eldre i bygda.

Han fikk med seg Ola Tande Bakke fra Senterpartiet, og sammen greide de å få overbevist kommunestyret til kjøp av eiendommen.

Den gang var det en rød stue som stod der. I dag er det et nyere bygg. Dette bygget har vært til glede og hygge for de eldre i bygda i årevis. Et samlingssted der de kan få fotterapi, et sløydrom, trimrom, strikkeaktiviteter og ikke minst et stort samlingslokale der de også har underholdning, med plass til 50-60 stykker. Her går kjøkkentjenesten på rundgang, og det serveres varm mat tre ganger i uken. Det er handikaptoalett og heis der.

Plassen eldresenter kan også leies ut til forskjellige anledninger. Plassen eldresenter ligger i området der vi får vår nye Helseheim/Sjukeheim, men også i området der eldreboligene i Slidre ligger. Det er kort vei for de gamle å komme seg til sammenkomst i Plassen de tre dagene de møtes der. Andre i bygda blir hentet med bil etter eget ønske. Det er derfor viktig at denne samlingsplassen fortsatt blir de eldre sin møteplass.

Nå verserer det nye tanker om bruken av Plassen eldresenter. To dager i uka benyttes Plassen eldresenter til psykisk helse, og det er veldig viktig. Etter det jeg har forstått er det behov for at psykisk helse får utvidet tilbud fra to dager i uka. Det er kjempeviktig, for vi ser at det er et økende behov.

I denne saka bør alle steiner snues og se på muligheter som kan dekke begges behov. La Plassen eldresenter være et godt møtested for de eldre i bygda fremover.