Eksplosjonsfare ved garasjebrann i Ulnes

Tirsdag i 13-tida brøt det ut brann i en garasje i Ulnes. Nord-Aurdal brannvesen er på stedet, men sju gassflasker har fått brannvesenet til å holde god avstand. En skarpskytter er rekvirert for om mulig skyte hull i gassflaskene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag i 13-tida brøt det ut brann i en garasje i Ulnes. Nord-Aurdal brannvesen og brannfolk fra Røn stasjon er på stedet, men flere gassflasker har fått brannvesenet til å holde god avstand. En skarpskytter er rekvirert for om mulig skyte hull i gassflaskene. Folk i området blir evakuert i god avstand.

DEL

Hippesbygda: Avisa Valdres er på stedet og reporter Kåre Strande kan forteller at svart røyk har kommet ut fra ulmebrannen i garasjen. Området er sperret av i en avstand på mellom 300 og 400 meter.

– Brannvesenet har avventet med å gå inn i garasjen, men har i stedet forsøkt å kjøle ned de sju gassflaskene. De har også rekvirert en skarpskytter til å skyte hull på flaskene, opplyser innsatsleder Bård Sørumshaugen i politiet og beredskapsleder Ivar Svensson i Nord-Aurdal brannvesen.

Garasjen ligger sånn til at det er mulig å kjøre opp til Vaset på Panoramavegen.

Garasjen var overtent da brannvesen og politi ankom stedet litt før klokka 13.30. Det skal ikke være mennesker eller dyr i huset på garden, og politiet har også evakuert noen naboer og sjekket at det ikke var folk i ei hytte som ligger ganske nær brannstedet.

Politiet venter nå på at brannmenn kjøler ned garasjen med vatn, og de måler temperaturen for å se at eksplosjonsfaren ikke øker.

Artikkeltags