Gå til sidens hovedinnhold

Politiet med klar oppfordring til ungdom som vurderer fester

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag formiddag la politiet i Innlandet ut en oppfordring til både ungdom og foreldre om å ta koronaviruset på alvor.

(ØSTLENDINGEN): Innlegget ble lagt ut i 12-tiden, og har allerede blitt delt over 500 ganger - blant annet av flere som er russ i 2020.

Operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Øyvind Bakken, sier han synes responsen har vært god.

– Vi setter jo pris på at alle som ser på og deler innlegget, og at russen vil gjøre det i tillegg er bare positivt, sier Bakken til HA.

Bakken bekrefter samtidig at det foreløpig ikke har kommet inn noen meldinger om russefester i Hedmark.

Politiets innlegg i sin helhet:

«Kjære ungdom og foreldre»

«Koronaviruset har satt i gang omfattende tiltak. Noen kaller det dugnad. Norge er gode på dugnad, og denne dugnaden må vi alle bidra på. Viruset er for de fleste av oss ikke farlig, men for ganske mange er det dødelig. De aller fleste av oss kjenner personer dette er farlig for, og det er noe vi bør tenke på. Det er derfor viktig at vi alle gjør det vi kan for å minske spredningen.»

«Vi har fått kunnskap om at flere ungdom, fra ungdomsskolealder til russ, er på større fester. Også planlagte aktiviteter. Fester for å feire at man har fri fra skole og slipper skoleeksamen. Dette er svært uheldig, da det er vanskelig å vite hvem som er smittet. På fest er stemningen god og beruselsesnivået får oss til å senke guarden. Vi blir mer intime og deler av vår drikke. Viruset smitter ved dråper, noe som sier at å drikke av samme flaske er svært risikofylt. Dette gjør at fester og den slags arrangement er risikoutsatt for smitte.«

«Kjære ungdom, vær så snill, dropp denne festen. Du blir kanskje ikke syk, men tenk på dine medborgere. Andre kan dø om de blir smittet. Vær et medmenneske og hold deg vekk fra fester og ansamlinger med andre. Da kan du si at du har bidratt på dugnaden.«

«Kjære forelder, si nei til din ungdom. Hjelp dem å ta valget om å holde seg vekk fra festene og ansamlingene de ønsker å delta på/i. Snakk med dem slik at de skjønner hvorfor det er uklokt å møte andre. Dere er kloke, og nå må dere vise deres ungdom at vi står sammen om å knekke viruset.»

«Vi ønsker alle alt godt, og har ingen liv å miste til dette viruset. Vær så snill å ta det på alvor. Til dere som allerede er truffet av viruset, god bedring.».

Kommentarer til denne saken