Gå til sidens hovedinnhold

Politiet oppfordrer til folkedugnad: – Let i alle hus og hytter

Politiet fortsetter søket etter savnede Emil Magnus Edvardsson (29) fra Oslo gjennom helgen. Edvardsson ble meldt savnet etter en fjelltur i Heidal 1. juni.

(Gudbrandsdølen Dagningen) Fredag ettermiddag bestemte politiet at leteaksjonen skal fortsette fram til mandag.

– Vi har fått råd fra lege, og mener det fortsatt er håp om å finne ham i live. Det har vært rimelig godt vær, og det er ingenting som tilsier noe annet, sier Jørn Morten Sletta, seksjonsleder hos politiet i Nord-Gudbrandsdal.

Politiet ber hytteeiere i områdene Heidal, Flatningen, Lemonsjøen, Sjodalen og Tesse spesielt om å sjekke sine hytter og uthus. Politiet oppfordrer også alle fastboende i Heidal og Vågå kommune til å sjekke hus og uthus.

– Folk må ut og sjå over hus og hytter. Vi har en tanke om at savnede har tatt seg inn og oppholder seg innendørs. Reis opp på hytta og dobbeltsjekk. Det gjelder også de som har store gardsbruk, sjekk alt som kan gi ly. Også opptil noen mil unna Heidal, oppfordrer Sletta.

Politiet ønsker at personer som kan ha sett spor etter den savnede, den savnede eller har andre opplysninger i saken om å ta kontakt på tlf. 62 53 90 00 eller 02800.

Les også

Leter fortsatt etter den savna 29-åringen i Vågå. Søndag var 15 valdriser med i søket

I helga blir søkeområdet noe utvidet. Mandag tas en ny vurdering om hvorvidt leteaksjonen skal fortsette.

Edvardsson ble meldt savnet etter en tur på fjelltoppen Gråhøe i Vågå kommune for en uke siden. Han gikk tur fra et hyttefelt i Heidal i Sel kommune ved Lemonsjøen.

Politiet har satt inn store ressurser på å finne mannen og har fått uvurderlig bistand fra frivillige organisasjoner og andre etater. Politiet er imponert over de frivillige letemannskapene, de har bidratt til godt søksarbeid over lang tid, opplyser politiet i en pressemelding fredag.

Edvardsson er omtrent 178 cm høy, slank og brunt hår. Han er iført oransje shorts, hvit mønstret T-skjorte og mulig caps, samt Nike joggesko. Han har muligens en blå/turkis behandlingsteip på det ene kneet. Savnede er i god fysisk form og kan ta seg langt.

Les også

Er du på hytta i grenseland mot Vågå ber politiet deg om å sjekke skjul og uthus

Les også

Søk etter savnet mann i Vågå fortsetter med full styrke, der også valdriser er med i leiteaksjonen

Les også

Emil (29) savnet etter tur til Gråhøe

Kommentarer til denne saken