Gå til sidens hovedinnhold

Politiet tok fram kikkerten: Fire bilister blir anmeldt og får to prikker i førerkortet

Artikkelen er over 2 år gammel

Fagernes: Onsdag ettermiddag rigget politiet seg til på fylkesveg 51 like ved Valdres Auto på Fagernes. Der tok de fram kikkerten og stoppet fire bilister som urettmessig brukte håndholdt mobil samtidig mens de kjørte bil. Det medførte fire anmeldelser.

Strammet inn i 2019

Bruk av mobiltelefon under kjøring, særlig bruk som innebærer tasting og lesing, er forbundet med høy risiko, poengterte regjeringen i desember i fjor. Som et tiltak for å øke etterlevelsen, innførte de prikkbelastning for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring. Den nye ordningen gjaldt fra 1. januar 2019.

Brudd på mobilbruksforbudet vil medføre to prikker i førerkortet, alternativt fire prikker i prøveperioden. Får du åtte prikker i løpet av tre år, mister du lappen.

Les også

Politikontroll på Fv 51 i kveld-dyrt for seks bilister

– Store fare i trafikken

Samferdselsdeparte­men­tet vil følge utviklinga nøye, og både botens størrelse og antall prikker vil kunne justeres opp om det skulle vise seg å være nødvendig, uttalte regjeringen i en pressemelding.

– Lesing, teksting og fikling med mobilen bak rattet medfører stor fare og tar liv i trafikken. Nå strammer regjeringen inn regelverket, og det er vi i Høyre glade for, uttalte Helge Orten, komitéleder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Les også

Tjuveriraid med ni forhold toppet seg i Bruflat i natt – stjal snøfreser fra bårehuset tilhørende Bruflat kirke

Kommentarer til denne saken