Skal lede det nye Innlandet Høyre – men ektefellen mener hun kanskje ikke har tid til det

Nyvalgt leder i Innlandet Høyre, Lise Berger Svenkerud og 2. nestleder Magnhild Husby Bolstad fra Sør-Aurdal

Nyvalgt leder i Innlandet Høyre, Lise Berger Svenkerud og 2. nestleder Magnhild Husby Bolstad fra Sør-Aurdal Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Stående applaus og stor jubel da Lise Berger Svenkerud ble valgt til første lederen i det nye Innlandet Høyre på årsmøtet i Øyer lørdag. Magnhild Huseby Bolstad ble valgt til første nestleder.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) ØYER: Ektemannen har advart henne om at dette har hun egentlig ikke tid til. Som ordfører i Våler, gardbruker og mor til fire barn, er dagsprogrammet til Lise Berger Svenkerud velfylt allerede. Men valgkomiteen har aldri vært i tvil om at hun som har ledet Hedmark Høyre i fire år også er det beste lederen i det nye innlandspartiet. Og hun tok jobben.

– Hun har fått uomtvistelige gode skussmål fra alle kanter. Det var ingen andre alternativer som sto fram, sa komitéleder Audun Blegen da han la fram innstillingen.

Den nye lederen ser på seg selv som en lagspiller og har foreløpig ikke noen «regjeringserklæring» for Innlandet Høyre.

– Nå må vi samle arbeidsutvalget så fort som mulig. Jeg er opptatt av å bygge et lag og ser på meg selv som en lagspiller. Det håper jeg også at alle andre gjør. Det er det viktigste, sier hun og innrømmer at hun ikke var fremmed for å kalle det nye partiet for «Opplandene Høyre».

Men den diskusjonen er ferdig med vedtaket på det første årsmøtet i Innlandet Høyre i Øyer lørdag.

Overrasket

Som første nestleder og Svenkeruds kollega i Høyres sentralstyre, valgte årsmøtet Magnhild Huseby Bolstad fra Sør-Aurdal.

Der er hun leder i kommunepartiet og jobber som autorisert regnskapsfører i Regnskapsrevisjon Valdres. På fritida er hun instruktør i Friskis og Svettis. Hun har tidligere vært leder i kvinneforum i Oppland Høyre, men har ikke vært så aktiv de siste to årene på grunn av studier.

Derfor var forespørselen om å bli første nestleder i Innlandet Høyre noe overraskende.

– Jeg så ikke på meg selv som aktuell i en slik posisjon. Men da jeg ble spurt sa jeg ja etter litt betenkningstid. Jeg tenkte det er best å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort. Og når jeg sier ja, så skal jeg gjøre jobben ordentlig, sier hun.

– Hva er viktig for deg?

– Dette er veldig spennende og jeg tror jeg har mest å bidra med organisatoriske. Være en samlende person, få til en samlende kultur og være en positiv bidragsyter. Vi har mye å gjøre når det gjelder medlemsrekruttering. Vi trenger flere medlemmer og bygge organisasjoner, sier Huseby Bolstad.

VETERAN OG NY LEDER: En gratulasjon fra Høyre-veteran Harald Westbyt til den nye lederen Lise Berger Svenkerud.

VETERAN OG NY LEDER: En gratulasjon fra Høyre-veteran Harald Westbyt til den nye lederen Lise Berger Svenkerud. Foto:

 

Sterke i troen

Kai Ove Berg fra Ringsaker ble valgt til andre nestleder og de øvrige medlemmene er i arbeidsutvalget er: Tove Beate Skjolddal Karlsen, Østre Toten, Anders Nyhus, Trysil, Hanne Velure, Lesja og lederen av kvinneforum Anne Mette Øvrum, Sør-Odal.

Det første årsmøtet i Innlandet Høyre er naturlig nok preget av sterk tro på det nye partiet og Høyres politikk.

Yngre Sætre fra Elverum slo fast at regjeringens resultater er imponerende og viser at Høyre-politikk virker, også lokalt. Det gjør Norge og innlandet til et bedre sted å bo.

Knut Fangberget fra Hamar innledet med «Kjære innlendinger» og sa at nå skal de lære seg å bli nettopp innlendinger.

– Det klarer vi. Høyre har en fordel og vi er for kommunereformen. Høyre er ja-partiet i nei-land. GDs måling viser at Sp fosser fram. Det er de som har stått med ryggen til, sa han og tilføyde at det er privat vekst som er viktigst. Det er dette som skaper det nye innlandet.

Anne Bjertnes, Gjøvik påpekte at Høyre ligger langt framme i innlandet når partier skal slås sammen.

– Senterpartiet har bestemt seg for at de ikke skal slå sammen fylkespartiene, men lage en slags overbygning. Det kommer ikke til å funke. Og Arbeiderpartiet ligger lang

tid på å bli kjent med hverandre. Vi har sluttet med kretsmesterskapene. Vi kommer til å gjøre det beste valget, sa Bjertnes.

I SALEN: Hanne Velure fra Lesja

I SALEN: Hanne Velure fra Lesja

 

 

 

By og land

Men da årsmøtet startet diskusjonen om resolusjonene, var det raskt inne i en debatt som viser spenningene i innlandet. Det ble stilt spørsmål fra flere om det er lagt for sterk vekt på byene i hovedresolusjonen og for vekt lite distrikt?

Lederen i det som nå er tidligere Oppland Høyre, Svein Håvar Korshavn, oppsummerte på sin måte:

– Jeg er rykende uenig med som sier at det for mye by og vi ikke tenker på distriktene. Vi skal se alle og utvikle politikken for alle deler av det nye fylket. Vi er ikke et parti der det er by mot land. Vi står for en politikk for alle mennesker i hele fylket, sa Korshavn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken