Gå til sidens hovedinnhold

Proffkontrakt og A-lagsdebut for Nyhagen

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Rosendal Nyhagen (20) reiste fra Valdres til Drammen for å oppfylle drømmen om Eliteserie-spill. Nå har venstrebacken signert proffkontrakt og fått sin A-lagsdebut. Utlån vurderes fortløpende ifølge Godset.no.

Drammen: Snart to er gått siden gutten fra Leira dukket opp på prøvespill i Strømsgodset. Utviklingssjef i klubben den gangen, Haakon Lunov, var imponert over det Nyhagen hadde prestert på A-laget til Valdres og ville ta en nærmere titt på en den kvikke og offensive sidebacken.

Det endte med at Andreas forlot Valdres til fordel for rekruttstallen til Godset og økonomistudier på høgskolen i Oslo. Han har strukturert opp hverdagen sin og lagt like mye i potten på begge fronter. Nå er prioriteringen i ferd med å bære frukter, skriver fotballklubben på sine hjemmesider.

Tidligere i våres signerte Andreas Rosendal Nyhagen proffkontrakt med Strømsgodset ut 2020-sesongen og forrige uke fikk han sin offisielle A-lagsdebut – fra start i cupkampen mot Ullern. Nyhagen kom godt fra det og var positiv og aktiv langs venstresiden.

– Veldig gøy med debut og et skikkelig boost for motivasjonen. Jeg tar steg for steg og målet er å komme opp fast i A-stallen og etter hvert kjempe om spilletid. Det er tøff konkurranse i Godset, men jeg opplever det som veldig god læring, sier Nyhagen til godset.no

Lærer av motgangen

For mange unge spillere kan mangel på tålmodighet være en utfordring. Andreas er beviset på hva man kan oppnå med riktig fokus, hard jobbing og et langsiktig mål.

– Det er mange spillere som har store mål og drømmer, men som kanskje ødelegger litt for seg selv fordi de føler de fortjener mer enn de får. Det handler mye om å være tøff i hodet. Som fotballspiller møter man en del motgang og det er det viktig å lære seg å håndtere. Det er i motgang en lærer aller mest, sier 20-åringen.

– Det gjelder å jobbe hardt og bevise at du fortjener å få sjansen. Da vil du få den til slutt, sier han videre.

Utviklingsleder Lage Soffienlund roser Nyhagen for innsatsen han legger ned for å bli litt bedre hver eneste dag.

– Det er noen ganger man som trener og leder møter spillere som virkelig vil bli gode. De fleste sier at de vil det, men noen få går lenger enn andre for å få det til. Spillere som er villige til å gå den litt lengre veien og møter tida det tar med sterk vilje og stor dedikasjon. Andreas er en sånn spiller, sier Sofienlund.

En inspirasjon

Belønningen har kommet i form av proffkontrakt og A-lagsdebut. Og med samme innstilling er det håp om mer for den unge Valdres-gutten.

– Det har vært veldig givende å bli kjent med han her i Strømsgodset. Med en ydmyk og nysgjerrig holdning til å utvikle seg videre har han over tid gjort seg fortjent til gradvis mer og mer tillit. Det at det nå endte med debut for A-laget i cupen er veldig morsomt og aller mest fortjent. Vi gleder oss til å jobbe videre med Andreas og håper hans historie kan være til inspirasjon for de yngre gutta i klubben, sier Sofienlund.

Andreas Rosendal Nyhagen har vurdert å bytte klubb til Obos-ligaen eller 2 divisjon, men han har landet på at det er størst sjanse å nå drømmen ved å bli værende i Strømsgodset. Jevnlige treninger med A-laget er viktig for utviklingen.

Nå som proffkontrakten er signert kan det være aktuelt å gå på utlån. Det er noe som vurderes fortløpende.

Kommentarer til denne saken