Programmet endelig spikret - her er siste del av artistene

Marit har spilt på Trollrock før og nå har hun med seg et band satt sammen av lokale musikere. Det går i en blanding av gnistrende coverlåter og noe eget materiale.

Marit har spilt på Trollrock før og nå har hun med seg et band satt sammen av lokale musikere. Det går i en blanding av gnistrende coverlåter og noe eget materiale. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En god blanding av lokale, regionale og nasjonale artister: Mjøsa, Oslo Sogn, Hallingdal og Volbu utgjør Huldrescena 2019 på Trollrock.

DEL

Beitostølen: Trollrock lanserer nå programmet på Huldrescena til årets festival. Dette er band som spiller mellom aktørene på hovedscenen.

– Det er noen navn som folk vil dra kjensel på og noen navn man vil være glad man har opplevd, spår Trond Rogne i Trollrock.

– Frøkedal og Familien er Anne Lise Frøkedal fra Etne som vel kan karakteriseres som Norges rockedronning. Hun har spilt i mange band, blant annet sammen med Øystein Greni i BigBang. Det er snakk om fengende riff fra en imponerende gitarist.

Marit Warberg Vestheim og Dumpster Divas

Volbu er like godt som storbyene – ihvertfall når det kommer til stemmeprakt og musikalitet.

– Marit har spilt på Trollrock før og nå har hun med seg et band satt sammen av lokale musikere. Det går i en blanding av gnistrende coverlåter og noe eget materiale. Vi liker alltid å være en festival der man kan vise noe av det lokale talentet og i år er det flott å presentere en så talentfull artist som Marit. Det er viktig for oss å ha med dyktige lokale artister. Vi har tidligere uttalt at vi ser på det som vår oppgave å være med på å fremme lokalt kulturliv. I tillegg er det jo slik at vi sørger for kvalitet og derfor er Marit med, sier Trond Rogne.

Marit Warberg Vestheim er en 23 år gammel lokal artist som synger alt fra rock til klassisk. Hun har mange års erfaring med sang, musikk og dans fra kulturskolen i Øystre Slidre, og erfaring fra hovedroller i Ung i Valdres. Hun studerer nå på Hamar, hvor hun er aktiv i både teater- og musikklivet. Hun er med i ungdomskoret Defrost Youth Choir som konkurrerer på verdensbasis. Den siste tiden har hun sunget både på NRK TV sammen med koret, og en solosang er blitt spilt på NRK Hedmark- og Opplandsradioen.

Marit har fått med seg et backingband. Bandet består av fire lokale gutter med solid musikkerfaring.

Gitaristen er Erik Holmen. Han går nå på Luftkrigsskolen i Trondheim, der han har vært gitarist for husbandet Fighting Falcons de to siste årene.

Harald Hyseth Østlund skal spille trommer. Han har lang erfaring fra bandet The Gamasamas, der de blant annet har spilt på Norsk Beatlesfestival, Rakfiskfestivalen, Vinjerock samt opptreden for selveste kongeparet. Han har også spilt på Trollrock opptil flere ganger.

Bassisten, Wetle Wetlesen, har erfaring fra mange ulike band. Han har også erfaring som kapellmester. Fortiden studerer han i Oslo. Dette blir tredje gangen han spiller på Trollrock.

På keys og gitar er det Magnus Olav Bjerke Bratrud. Han har studert i Sogndal, og vært aktiv i musikkmiljøet der. Nå er han bosatt i Valdres, og driver med flere spennende musikkprosjekter her.

Dumpster Divas har vært et navn mange har spurt etter.

– De spilte i fjor og med sin samfunnsengasjerte, uredde og kule stil, fenget det tydeligvis mange. De har jo røtter i Valdres og siden sist er de aktuelle med flere låter. Derfor er det på sin plass å ta de inn igjen for å dele denne uslepne diamanten med enda flere.

Trine Duesund Urne og Helle Karlsdottir utgjør duoen Dumpster Divas.

Trine Duesund Urne og Helle Karlsdottir utgjør duoen Dumpster Divas. Foto:

Øko-rock frå Hallingdal

Svarteper og Tonje Halbjørhus er fra nabodalføret Hallingdal.

– Tonje Halbjørhus går fra suksess til suksess og det er naturlig at hun tar turen over åsen til Valdres. Hun har et særegent uttrykk med noe americana og visepop. Svarteper er samfunnsengasjert Økorock (ny sjanger) som representerer det grønne skifte. De synger på dialekt og sammenligner seg selv med en miljøfrelst Stein Torleif Bjella.

Svarteper er samfunnsengasjert Økorock (ny sjanger) som representerer det grønne skifte. De synger på dialekt og sammenligner seg selv med en miljøfrelst Stein Torleif Bjella.

Svarteper er samfunnsengasjert Økorock (ny sjanger) som representerer det grønne skifte. De synger på dialekt og sammenligner seg selv med en miljøfrelst Stein Torleif Bjella. Foto:

Fra Moskva til Trollrock

Neida, Lady Moscow kommer fra Oslo, er kjent som et vanvittig liveband, «Katzenjammer sin brutale storebror». Dyp stemmeprakt, ståbass og et ekstremt driv, kjennetegner bandet.

Sognnes

Eirik Sognnes er en popartist som skriver og synger på sognemål. Han har spilletid på NRK og noe man kan kalle en liten sommerhit med låten «Fredag» Spennende artist med sjel og tekstbaserte låter med driv. Han bor til daglig i Bergen og Trollrock er glade for å ha Sognnes på plakaten – flere bør låne et øre i denne retning.

Wail

Festivalens mest hardtslående band? En vokalist som elsker oppmerksomhet, et mørk, melodiøs hardrock band som også gjør at man tenker på alt fra Twin Peaks til Tom Waits.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken