Mye snø og is som truer i Kvamskleiva

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I går la vi ut en sak om et ras som gikk over Kvamskleiva på formiddagen, og som ble dokumentert av Svein Ivar Haugen.

Ivar Hagerup tok disse bildene fra Vennis mot Kvamskleiva den 1.april. Bildene viser tydelig hvor store snø-og ismasser som ligger over tunnelen oppover i fjellet.

-Andre må vurdere faren for hvor mye som kan treffe vegen og da eventuelle kjøretøy. Men det ser ikke bra ut om noe av dette faller ned på vegen i større eller mindre biter, skriver Ivar Hagerup på Facebook.

Kontakt med Statens Vegvesen

Ordfører Vidar Eltun opplyste i går at Aksjonsgruppa med Tone Grønning Lajord i spissen hadde vært i kontakt med Statens Vegvesen(SVV) for å be dem gjøre alle mulige tiltak på kort sikt for å unngå skader.

-Vi vet hva som må til her, men da må Stortinget bevilge penger. Planene er klare og SVV vil mer enn gjerne starte opp utbygginga med tunnel gjennom Kvamskleive. Det er viktig at de som sitter i transportkomiteen kan være med og påvirke, sa Eltun, med klar oppfordring til Ivar Odnes og Sverre Myrli. Samt selvsagt dem som sitter med regjeringsmakt.

- Kvamskleive har ligget inne i NTP siden 2010, minnet Eltun om.

Storberget i Vang i dag

I dag er påtroppende fylkesmann i Innlandet, Knut Storberget, i Valdres og Vang. Et av temaene vil være E16 Kvamskleive, opplyser Eltun. -Det er viktig at også fylket er godt orientert om hvor krevende og trafikkfarlig denne parsellen er, sa ordføreren i går. Avisa Valdres dekker Storbergets besøk i Valdres, og kommer tilbake med mer.

Artikkeltags