Nye krefter satser på Hovda Fjellhotell

Pusset opp: Også utvendig har Hovda Fjellhotell i Tisleidalen fått en ansiktsløftning. Hotellet er beiset på nytt og uteområdet er asfaltert i sommer.

Pusset opp: Også utvendig har Hovda Fjellhotell i Tisleidalen fått en ansiktsløftning. Hotellet er beiset på nytt og uteområdet er asfaltert i sommer.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arne Johansen (61) trodde han hadde pensjonert seg, men så ringte kameraten og spurte om han ville starte opp på Hovda Fjellhotell.

DEL

Tisleidalen: – Du er for ung og sprek til å pensjonere deg. Du må jo ha noe å jobbe med, sa min bestekompis Rolf Kobbeltvedt. Det er Rolf og familien som eier Hovda Fjellhotell, forteller Johansen, som etter 12 år på Filippinene vendte heim til Norge i fjor. Før det drev han med metallgjenvinning i Tønsberg, og gjorde gode penger.

– Jeg ønsket å gjøre noe helt nytt, og dro egentlig på en ferietur, men den varte i 12 år, sier Arne, som også fant kjærligheten på ei av de mange filippinske øyene.

– Kona mi, Merlyn, er flink på kjøkkenet og deltar ellers i oppussinga her. Vi har også ansatt en person til. Vi velger å starte litt forsiktig, så får vi se om vi ansetter en kokk på sikt, sier Arne Johansen.

Store investeringer
I sommer ble uteområdet asfaltert og det ble ny mørkebrun beis på ytterveggene. Inne er det pusset opp åtte dobbeltrom og fire enkeltrom. I tillegg er spisesalen og salongen i ferd med å få et skikkelig ansiktsløft, med nye farger, belysning, gardiner og møblering.

– Vi har allerede åpnet, og i helgene framover satser vi på overnatting, matservering og kanskje også dansekvelder. Vi har også ledige rom til Rakfiskfestivalen, forteller Arne Johansen, som håper både lokalbefolkning og tilreisende vil benytte seg av tilbudet i Tisleidalen framover.

Fiske, fjellturer og sykling
Tisleidalen er et eldorado for fiske, fjellturer og sykling. Vinterstid er det et godt nett med skiløyper i området.

– I tillegg tilbyr vi å ha bryllupsmiddager, konfirmasjoner, jubileer, fødselsdager og minnesamvær her. Vi kan dekke til 85 personer i spisesalen, og har over 60 sengeplasser, sier Arne Johansen, som tilbyr åtte dobbeltrom og fire enkeltrom i nyoppussa modernistisk stil.

– Vi ønsker å beholde den gamle stilen ved hotellet, med et innslag av modernisme, sier Johansen.

Vi ønsker å beholde den gamle stilen ved hotellet, med et innslag av modernisme

Arne Johansen, hotelldriver

Maten er viktig på et hotell
Kona Merlyn er dyktig på matlaging, og vil kunne tilby asiatiske retter. I tillegg vil hotellet ha noen spesialiteter samt smørbrød og enkle lunsjretter som omeletter og slike ting.

– Vi vil ha tre signaturretter, og serverer grei husmannskost som smaker godt, sier Johansen, som vil drive stedet sammen med sin kollega i Bergen, Vidar Rolvsvåg (40).

– Vidar vil bidra her ved behov, forteller Arne, som ønsker å understreke at det ikke har vært mottaksdrift på hotellet siden 24. januar.

– Det er viktig å understreke at asylsøkermottaket ble lagt ned 24. januar. Det var et akuttmottak her fra 24. november 2015 til 24. januar 2016. På det meste var det 75 flyktninger her, forteller Arne Johansen.

Aktiviteter og avslapping
Nå ønsker imidlertid driverne å skape en helt annen atmosfære, og pågangsmot har de nye driverne nok av.

– Fjellet har alltid inspirert meg, og jeg er opptatt av friluftsliv. Tisleidalen er ei perle som mange ennå ikke har oppdaget. Vi vil forsøke å samarbeide med andre turistbedrifter her oppe, som Vasetdansen, Bjørkestølen og Stølsdokken Fjellhotell, sier Johansen, før han atter går ut i salongen for å gjøre flere strøk med penselen. Det gjenstår fortsatt noen detaljer før alt er prima.

Hovda Fjellhotell

  • Hovda Fjellhotell i Tisleidalen har i en årrekke blitt drevet som et typisk familiehotell
  • En rekke eiere og drivere har prøvd seg opp gjennom åra
  • For noen år tilbake ble deler av hotellet solgt som leiligheter
  • I fjor høst startet eierne, Isdalen Invest, som har blitt rike på private barnehager, akuttmottak med 75 flyktninger
  • Etter to måneder var akuttbehovet borte, og eierne ønsker atter å satse på hotelldrift

Artikkeltags