To millioner norske hotellovernattinger i august er 27 prosent flere enn i samme måned i fjor, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er første gang siden SSB startet å registrere overnattinger på hoteller i 1950 at det er over 2 millioner overnattinger i en augustmåned.

Men fraværet av utenlandske overnattinger merkes fortsatt godt. I august var det 321.000 utenlandske hotellovernattinger. Det er en økning på nesten 50 prosent fra august i fjor, men bare en firedel av hva det var før pandemien.

I alt var det rundt 4,4 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i august. Det er 845.000 flere enn i august i fjor, en økning på 24 prosent.

Sammenlignet med årene før pandemien var nivået på norske overnattinger på god vei tilbake til normalen, men det mangler mange utenlandske overnattinger.

– Selv om august er den store feriemåneden i Europa, og utenlandske turister kunne reise til Norge, var det likevel over én million færre utenlandske overnattinger enn det som er vanlig i august, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB.

Det ble registrert over 1,6 millioner overnattinger på campingplasser i august og 408.000 overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem. Sammenlignet med august i fjor var det en økning på henholdsvis 14 og 41 prosent.