Nå kan du bestille kortreist mat fra Valdres på Facebook

Facebook: 21. september er det utlevering på grusplassen i Fagernes (tidligere idrettsplassen), men bestilling gjør du på nett.

Facebook: 21. september er det utlevering på grusplassen i Fagernes (tidligere idrettsplassen), men bestilling gjør du på nett. Foto:

DEL

Lokale matprodusenter i Valdres annonserer og selger sine produkter gjennom Reko-ringen.

Første gang i Valdres

– Det som er bra med dette, er at matvarene kommer direkte fra gardbrukeren uten fordyrende mellomledd. Vi selger alt fra biff til honning og grønnsaker. Ja, alt er lokalprodusert, sier Erlend Bringsli.

Bindende bestilling skjer på Facebook i gruppa "Reko-ringen Valdres" og utlevering av matvarene skjer på den gamle idrettsplassen i Fagernes 21. september kl. 19.00 til 19.30.

Ny salgskanal

– I disse dager lanseres det en ny distribusjonskanal som skal gjøre det enkelt og effektivt for produsentene å selge varer lokalt direkte til kunden. Reko-ringene er en del av Norsk Bonde- og Småbrukarlag sitt prosjekt "Matnyttig". Prosjektet har som mål å øke lokalmatproduksjonen i Norge, samt stimulere til bedre lønnsomhet og bevisstgjøre forbrukere om viktigheten av småskala matproduksjon og lokal videreforedling, leser vi på hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Hva er en Reko-ring

– Reko er en salg- og distribusjonsmodell for lokalmat. Reko står for noe slikt som rettferdig konsum. Det er ingen mellomledd og produsenten får 100 % av salgssummen. Reko-modellen ble opprettet i Finland og har siden opprettelsen i 2013 fått et stort omfang og det er nå 4.000 produsenter, 300.000 kunder som deltar med en omsetning på 40.000000 euro bare i Finland. Tallene kommer fra grunnlegger Thomas Snellman som var her i oktober for å hjelpe Norsk Bonde- og Småbrukarlag i gang med etableringen i Norge. 

Artikkeltags