Regjeringen støtter Ridderrennet med èn million kroner

TILDELER PENGER: Kulturminister Trine Skei Grande kom torsdag fram med pengesekken og støtter foreningen Ridderrennet med én million kroner.Arkivfoto: Bjørn Karsrud

TILDELER PENGER: Kulturminister Trine Skei Grande kom torsdag fram med pengesekken og støtter foreningen Ridderrennet med én million kroner.Arkivfoto: Bjørn Karsrud

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag kom nyheten om at regjeringen går inn med én million kroner slik at det tradisjonsrike Ridderrennet går sin gang.

DEL

Oslo: – Vi synes Ridderrennet er et så viktig arrangement. Derfor har vi tildelt den summen arrangøren har søkt på, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til Aftenposten.

Støtter med én million

Skei Grande har fulgt med på Ridderrennet og sett at arrangøren har slitt. Regjeringen ønsket å bidra med et beløp som kan bidra til at rennet går sin gang på den vanlige måten.

– Vi gjør det fordi vi vet at rennet bidrar til fysisk aktivitet. Vi vet at inaktivitet ofte blir knyttet til funksjonsnedsettelse, og at den fysiske og psykiske helsen henger sammen, sier Skei Grande.

Ikke på statsbudsjettet

Ridderrennet har opp gjennom årene bidratt til at flere er kommet i gang med aktivitet.

– Hvor ofte går en regjering inn og redder et idrettsarrangement, spør Aftenposten.

– Det gjør vi ikke så ofte. Det finnes ikke en egen støtteordning. Men akkurat Ridderrennet går helt inn i målet til regjeringen; fysisk aktivitet og det å nå nye grupper. Vi håper at vi kan dytte noen flere sponsorer på plass, som også synes at dette er viktig, svarer Grande til riksavisen torsdag.

Grande mener at Ridderrennet har høy status og er et arrangement som folk kjenner. Derfor er hun så glad for at det var mulig å finne noen ekstramidler.

– Burde Ridderrennet vært en post på statsbudsjettet?

– Nei, ikke så lenge vi bevilger penger, svarer Grande.

Reddet i denne omgang

For styreleder Håkon Gisholt i Ridderrennet, kom denne beskjeden som en stor overraskelse.

– Vi er svært takknemlige for dette beløpet som betyr så utrolig mye for rennets eksistens. Det betyr at rennet er reddet i sin nåværende form. Vi trenger ikke å doble deltageravgiften som vi nå så oss nødt til. Det ville også ha ført til at de svakest bemidlede ikke hadde råd til å bli med og dermed trukket seg bort, svarer Gisholt til Aftenposten.

Som oftest er det 2000 kroner som deltagerne har måtte bidra med.

Søkte støtte av flere

Ridderrennet har søkt Øystre Slidre kommunen om økonomisk støtte og til uka skal daglig leder Anne-Kristin Wadahl tale til næringslivet på Beitostølen.

Artikkeltags