Gå til sidens hovedinnhold

Ridderuka er avlyst for andre gang, men ser fram mot 2022: – Vi har håpet i det lengste, men er egentlig ikke overrasket over styrets beslutning

Korona-pandemien setter en stopper for Ridderuka på Beitostølen i mars. – Vi er opptatt av et trygt og godt arrangement. Derfor følger vi kommunelegens råd og nasjonale føringer fra Folkehelseinstituttet, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i Ridderrennet.

Beitostølen: Årets arrangement skulle gått av stabelen 14.–21. mars, men for andre gang på rad setter korona-pandemien en effektiv stopper for det som for mange er årets høgdepunkt.

Avlyser for andre gang

– Verden og samfunnet vårt er slik akkurat nå, og vi kan dessverre ikke gjennomføre arrangementet på Beitostølen i mars. Vi har håpet i det lengste, men er egentlig ikke overrasket over styrets beslutning. Vi ønsker å ha et trygt og godt arrangement for alle. Men vi ser framover, og vil allerede i vinter lansere nye møteplasser for å bringe deltakere nærmere hverandre de øvrige 51 ukene i året. Dette kommer vi snart tilbake til, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i foreningen Ridderrennet.

Viktig møteplass

Ridderuka er en møteplass der deltakere, ledsagere, soldater og frivillige møtes på tvers av kommunegrenser, fylkesgrenser og landegrenser. Sosialt samvær, samhold og samhandling er nøkkelord.

– Det er i møte med andre du lærer om deg selv. Og det er i møtene mellom alle menneskene som deltar at magien oppstår, forteller Anne-Kristin. Dersom vaksinasjonsprogrammet mot covid-19 går etter planen lover hun å komme sterkt tilbake.

– Ridderuka 2022 skal bli den beste Ridderuka noensinne. Vi skal slå skikkelig på stortromma, jeg storgleder meg fastslår Wadahl.

Les også

Ridderuka avlyst:-Betydelig omsetningstap, men vi har forståelse for avgjørelsen, sier direktør Atle Hovi

Les også

2 millioner til Ridderrennet på statsbudsjettet 2021

Kommentarer til denne saken