Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen støtter Ridderrennet med 250.000

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppland fylkeskommune bevilger 250 000 kroner til Ridderrennet i Valdres. – Det er et viktig bidrag for å sikre idrettsglede for alle, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Beitostølen: Den senere tiden har det kommet frem at Ridderrennet har vært truet av dårlig økonomi, og det har vært usikkerhet knyttet til fremtidige aktiviteter. Ridderrennet arrangerer verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. Rundt 400-500 deltakere i alle aldre fra 15-20 ulike land møtes for å konkurrere, bli kjent og ha det gøy sammen. Visjonen til Ridderrennet er å gjøre det umulige mulig for målgruppa til tross for funksjonsnedsettelser.

– Jeg besøkte Ridderrennet tidligere i år, og er imponert over innsatsen som blir lagt ned. Ridderrennet har en fantastisk visjon og tar på seg et viktig samfunnsansvar. Vi har alle store muligheter, men vi trenger ulik støtte for å nå vårt fulle potensial. Foreninga Ridderrennet gjør sitt for at deres deltakere kan nå sine mål innen vinteridretter som er så viktig for oss i Norge, og det er virkelig noe jeg merket meg da jeg besøkte Beitostølen i mars. Vi velger derfor å støtte Ridderrennet med 250 000 kroner til gjennomføring og videreutvikling av arrangementer, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordfører i Oppland.

Bygger det inkluderende Innlandet

Foreningen Ridderrennet arbeider i dag med ulike arrangement. Ridderuka samler ungdom og voksne til vintersportsaktiviteter og konkurranser, mens Barnas Ridderuke er en vinteraktivitetsuke for barn og unge med funksjonsnedsettelser. Målet er at flere skal få skiferdigheter de kan bruke resten av vinteren.

– Vi skal nå bygge det inkluderende Innlandet. Jeg synes arbeidet til foreningen Ridderennet er utrolig viktig i denne sammenhengen. Vi mener idrett skal være for alle, og det forplikter. Vi kan ikke bare lene oss tilbake og si at det er mulig for alle. Vi må lene oss fram og tilrettelegge og aktivt inkludere slik Ridderrennet gjør. Jeg er glad for at vi tar et ansvar for å bidra til dette, og mener dette er et viktig arrangement i Innlandet, sier Hagen.

Bakgrunn:

Les også

Ridderuka kan bli nedlagt

Kommentarer til denne saken