Hjelpekorpset i Bagn valgt ut til å representere Norges Røde Kors

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Filmteam kommer til Bagn søndag for å filme.

DEL

Inkluderingsprosjektet «Kom Inn» i Bagn Røde Kors valgt ut til å representere Norges Røde Kors i nytt filmprosjekt. Søndag blir det filminnspilling i Sør-Aurdal.

Det neste halvåret skal det filmes over det ganske land, for å vise frem det kulturelle mangfoldet i friluftslivet i Norge. Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv står bak prosjektet, og skal gjennom fire kortfilmer vise frem sine 16 medlemsorganisasjoner – deriblant Norges Røde Kors. Da Norges Røde Kors skulle velge ut et prosjekt eller lokalt lag de ønsket at skulle representere organisasjonen i filmprosjektet, valgte de Bagn Røde Kors og inkluderingsprosjektet «Kom Inn».

Inspirasjon for andre

- Grunnen til at vi ønsket at prosjektet «Kom Inn» skulle representere oss i denne filmen er at prosjektet er til inspirasjon for andre. Prosjektet har positive ringvirkninger, både for de som er direkte involvert og for hele lokalsamfunn som får nytte av nye ressurser. "Kom inn" er et godt eksempel på at noe relativt enkelt kan føre til noe helt utrolig bra – bare man tørr å invitere inn, forteller Kristin BacBeath, seniorrådgiver i Norges Røde Kors.

Tre herrer med lang fartstid

Inkluderingsprosjektet «Kom Inn» ble startet opp høsten 2016 av tre herrer med lang fartstid i Røde Kors, og formålet er at nye innbyggere skal trives og integreres i Sør-Aurdal kommune. Gjennom «Kom Inn» får deltakerne opplæring i hjelpekorpsarbeid og førstehjelp, og oppdager mulighetene i sitt nærmiljø gjennom Røde Kors – og lokalmiljøet får se hvilke ressurser nye innbyggere kan være.

Kommer søndag

Søndag er det filminnspilling på Røde Kors-hytta Redningen på Bagn vestås, med prosjektledere, kursdeltakere og medlemmer fra hjelpekorpset. Går alt etter planen vil filmen vil bli lansert på sosiale medier rundt juletider.

- Gjennom disse fire filmene ønsker vi å vise det fantastiske mangfoldet av både kulturer og aktiviteter som finnes i friluftslivet, sier prosjektleder for mangfold og inkludering i Norsk Friluftsliv, Tonje Refseth.

I den første filmen vil vi få se aktiviteter fra Røde Kors, Den Norske Turistforening, Norges speiderforbund og Forbundet KYSTEN. De neste tre filmene vil komme senere i vinter og utover våren 2018.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken