NORD-AURDAL: - Elevene har lært om de ulike returordningene for søppel i naturfagtimene, og det var litt derfor tanken om å samle flasker og levere til Røde Kors' Pantelotteri kom opp, forteller klassestyrer Hilde Lasskogen.

I hele desember skal klassen samle inn så mange flasker som mulig, og én gang pr. uke går de til sin lokale butikk og panter flaskene.

– Elevene har vært, og er, kjempeivrige, og de synes det er moro. De samler inn flasker fra egen familie, naboer, venner og kjente, og det blir bare flere og flere for hver uke, kan Lasskogen fortelle.

Å gi til andre skaper stort engasjement

Første uka i desember pantet elevene for 221. 50, og i uke to pantet de for 628 kroner.

– Da vi trykket på Røde Kors-knappen første uka vant vi 150 kroner. De pengene løste vi selvfølgelig ikke ut, så etter 90 dager går de tilbake til Røde Kors, opplyser klassestyreren.

Tredje uka i desember ble det pantet for hele 838 kroner, så til nå har 4. klassen fra Valdres gitt pant for til sammen 1837,50 til Røde Kors. Siste panteleveransen vil de imidlertid vente med å levere til etter nyttår.

– Vi tenker det er veldig lurt å få med flaskene fra jul- og nyttårsfeiringen, og gleder oss veldig til å se hvor mye vi kan gi til Pantelotteriet og Røde Kors på nyåret, avslutter Lasskogen.