Familiemesse på Fystro kyrkjetomt i Røn, Vestre Slidre

Familiemesse_ Sogneprest Ola Døl innledet familemessen på Fystro

Familiemesse_ Sogneprest Ola Døl innledet familemessen på Fystro Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Magnhild Skjel åpnet møtet og ønsket alle hjertelig velkommen til Familiemesse på Fystro, 1. juli.

DEL

Røn: Familiemesse ble gjennomført etter oppsatt program med sogneprest Ola Døl som forretter. Henning Andersen spilte på fiolin og fløyte. Ordfører i Vestre Slidre, Eivind Brenna, orienterte om historien til Fystro kyrkje som ble nedlagt for 270 år siden.

Innsamling av antikviteter

Ola Jørgen Fauske Kaata fra Vestre Slidre historielag er i gang med innsamling av antikviteter fra kirken, og han anmodet alle som mente å ha gjenstander fra den gamle kirka om å melde fra til historielaget. Han mente også at det burde bygges en portal på den gamle tomta. Øyvind Magistad Berge som er grunneier i området, orienterte om sitt arbeid med historien til den gamle kirka, og han har montert et kors i aluminium som opprinnelig var brukt til vanningsanlegg på Hedemarken.

Hjemmet brant

Ingebjørg Fystro Mo avsluttet møtet og takket alle for fremmøtet. Hun kunne fortelle at hun var født og oppvokst ved kirketomta, og at hjemmet brant ned i 1960. Et stabbur står fremdeles like ved kirketomta. Det ble servert kaffe og annen drikke med kaker ved avslutningen av treffet. Ca. 50 personer var til stede, hvorav 8 var RK Valdres sine medlemmer

Artikkeltags